Šta nas čeka ulaskom u kinesku godinu pacova, 2020: Smirite energiju rasipništva, vrijeme je za štednju!

Ova godina je metalna, jer vlada metal ove godine a voda je dio znaka pacova. Zato je to tajnost, mnogo mističnih i zaštićenih misli i stvaraoca novih informacija koje će izaći na vidno polje.

Piše: Mima Miković, inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant i life coach (www.fengshuisrbija.com)

Nova kineska godina počinje 25.januara 2020. i to po elementu metal, a horoskopski znak pacova. Ovo je početna godina novog ciklusa, koji traje  60. godina. Zato je jako bitan ovaj period pred ulazak u ovo novo razdoblje. Mnogo promjena, na svim nivoima se desilo prošlih godina. Klimatske, valutne, promjene u nivou razmišljanja, smanjenje ratova, podizanje štrajkova i pobune naroda,

Šta je godina pacova, metal yin

Pacov je prvi znak kineskog kalendara i nosi element metala. To je vezano za teoriju od pet elemenata koji je bazno učenje u feng shui (zemlja, metal, voda, drvo, vatra).

Pacov je kineski znak koji je okrenut ka sjevernoj strani i predstavljen je elementom metal, yin. U  teoriji od 5 elemenata, metal kao zlato i srebro i zemlja  podržava zemlja., a troši ga voda. Njegova misija je snalaženje, gomilanje, a kod nas to zovu pacovski kanali.

Kako inače feng shui majstori sa Dalekog istoka najavljuju, štednja, pametno korišćenje zaliha, promjena  valutnih sistema, i mnogo drugih težih stvari. S obzirom da je pacov pod yin energijom, potrebna mu je yang, koja je energija akcije, vatre, zanosa, uspjeha, vrhunca bilo u poslu bilo u životu. Yin energija je predstavljena sporošću, difuznom snagom rasipanja, bolesnom energijom, lošim osjećajima i svim što nas usporava. Dakle, upravo smo ušli u perid inhibiranog uspjeha, zato su rekli grand masteri da se smire i balansiraju energije rasipništva.

Uspjeh je naravno predviđen onima koji su već imali vizije i kreacije, uspjehe u vidu dobro pripremljenog i utemeljenog puta kojim su išli posljednjih godina. Svako ko ima viziju, dosljednost u koju je ušao bez ego tripova, bez udaranja glavom i bez bahaćenja, svako od takvih ljudi će se održati u harmoniji.

Upravo je harmonija i balans postulat naše planete zemlje, feng shuija i svega u prirodi. Plus i minus, dan i noć, muško i žensko, yang i yin.

Zato svi vi koji imate petlje da sprovedete ono što ste godinama razmišljali, radili na tim vizijama, kreirali svoj put, manifestovali vaša uskraćivanja sa jedne strane i davanja sa druge strane, budite sigurni da ćete ove i sljedećih godina, uspjeti.

Ova godina je metalna, jer vlada metal ove godine a voda je dio znaka pacova. Zato je to tajnost, mnogo mističnih i zaštićenih misli i stvaraoca novih informacija koje će izaći na vidno polje. Tajne će biti otkrivene, nove tehnologije, novi pristupi životu, misije pojedinaca, misije naroda i nacija. Isto nam slijedi još dvije godine dok ne dođe više vatrene i yang chi koja je potrebna za rast i razvoj, cvjetanje privrede i svega što nam je svima potrebno na planeti. Takođe i kao yinmetal, dolazi do stvarnog shvatanja šta je prava vrijednost novca, neke države i zato će se vratiti zlatnoj podlozi. Do sada je bilo štampanja valute kako je kome dunulo i nije ni čud što će sve pući kao balon. Tome smo svi bili svjedoci u krizi 2007., a sada se isto najavljuje, pa i gore.

Kakve boje treba nositi

Mnogi pojedinci mogu odabrati ove godine da se bave naučnim istraživanjima kroz profesionalna otkića, drugi će zarad svojih novih informacija koje žele da podijele svijetu, postati interesantni svima, pa i hvaljeni. Novi anonimci izlaze na scenu, jer se traži nešto novo i prirodno u skladu sa zakonima Univerzuma.

Da se vratimo na godinu početka NOVOG CIKLUSA, 2020. Godina kao yin metal je u sferi pronalaženja i kanalisanja vodenog puta, dakle voda pravi put i razliva se, da nema metala (2020.god) koji će je usmjeriti i uputiti u pravi  tok. Voda je zastupljena kao element crna, plava, tirkiz, azurno plava. Metal koji joj pomaže je zlatna, srebrna boja, bakarna, mesingana, boja bijela kao vrhunac jačine i čistoće.

I sada je jasno što je Melania Tramp dekorisala Belu kuću i jelku za Božić u zlatno i bijelo. Zlatno predstavlja godinu uspjeha i prelaska u novo doba, novu valutu koja ima zlato kao bazu ili podlogu (misli se i na sve dragocjenosti neke države) i bijelo, čistoća i otkrivanje tajni.

U svakom slučaju, opredijelite se za neke od ovih boja kao moguće pojačavanje u vašoj solventnosti i samim nošenjem nekog zlatnog li srebrnog nakita.

Boje vode su odabir u vašem stanu za centar ove godine ali i za vašu odjeću koja može biti bar u nekom detalju. Crvena kao bordo, kardinal crvena ili kraljevska crvena, ljubičasta, roze ili žuta su boje vatre koje su u periodu od sljedeće dvije godine manjak, zato se potrudite da ih imate kao dobrodošlicu ljubavi, komunikaciji, uspjehu kroz dijalog, razumijevanje, empatiju.

Možete imati detalje  u stanu na jugozapadu, zapadu, ili  na svojoj odjeći. Koristite neke lijepe kristale koji vam mogu dati jaču energiju ove godine,od korala, ametista,  roze kvarca i citrina do crnog turmalina kao zaštitnika.