ŠTA NAM SE DEŠAVA? Direktan Uran + Mars u Ovnu


Miloš Tomić je mladi astrolog iz Gradiške, BiH. Astrologijom se profesionalno bavi preko pet godina, a od 2013. nosilac je diplome beogradske astrološke škole “JovanaL27” profesora Jovane Lučić Gajić, gdje trenutno ima poziciju asistenta-mentora. Oblasti njegovog interesovanja u astrologiji su horarna astrologija i astroprofilisanje. Objavio je i nekoliko istraživačkih radova o uticaju fiksnih zvijezda u natalnim i horarnim kartama. Pomenuti radovi su prevedeni i objavljeni na web portalu eminentnog, američkog, astrološkog časopisa “The Mountain Astrologer”, kao i na web portalu Kepler Collagea, sa sjedištem u Seattleu. Pored toga, Miloš redovno piše za različite časopise i web portale u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, te uspješno vodi astrološki blog “Wisdom of Stars”

U večernjim satima 6. januara Uran je krenuo direktno u znaku Ovna. Tu ostaje do početka marta i u ovaj znak se neće vraćati više od 80 godina. Uran u Ovnu uvijek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka, i ‘početak svih početaka’. Ovan je kardinalni (brzi), muški (aktivni) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proleća, inicijalna kapisla, koja pobuđuje sve ostale energetske potencijale.

Od ovog trenutka pa sve do 8. marta, na nebu nećemo imati planete u retrogradnom hodu! Kada su sve planete direktne, Univerzum nam poručuje da smo usvojili lekcije ili ispravili greške iz prošlosti i da treba da se prilagodimo novom kosmičkom ritmu, kako bismo ostvarili svoje želje.

Direktan Uran dodatno ojačava (oslobađa) našu slobodnu volju, tako da su naredna 2 meseca jako povoljan period za nove poduhvate, početak posla, preseljenje itd. Imajte na umu da je Uran boravio u znaku Ovna gotovo 7 godina i da se u ovaj znak neće vraćati jako dugo, tako da je ovo zadnji voz koji možete (i morate) da uhvatite, a on pored vas prolazi jako brzo.

Ako mislite da nemate dovoljno vremena ili energije za nove izazove, i da se već dugo vrtite u začaranom krugu, tu je planeta Mars da vam pomogne. U novogodišnjoj noći, Mars je presao iz znaka Riba u znak Ovna, gde ostaje do 16. februara. Zamislite da ste izašli iz podmornice i ušli u novi ‘Ferrari’. Vrijeme je da prestanete da kaskate, i da stazom života projurite sa osmehom i vetrom u kosi.

Mars i Uran se susreću na samom kraju znaka Ovna, a skupa će boraviti i u znaku Bika. Boravak Marsa i Urana u istom znaku donosi eksploziju. Eksploziju ideja, emocija, nezadovoljstva…

Uran je uvijek slobodna volja, tako da je na vama da kanališete ovu energiju na pravi način. Ova planetarna postavka može jednako da vam donese i profit od odlične poslovne ideje, ali i bankrot. Nemojte ovo da pogrešno shvatite, Univerzum je na vašoj strani, otvaraju vam se nove mogućnosti u narednom periodu, ali vi ste ti kojim prate da ih iskoristite. Da zaključim, Univerzum vam šalje ‘Ferrari’, ali ključevi su u vašim rukama!