Šta nam se dešava? – Astro prognoza za srijedu i četvrtak (5/6. 12. 2018)

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Mjesec🌙 je još uvijk u znaku Škorpije♏ i tu ostaje do četvrtka do podneva. Nedavno su i Merkur i Venera ušli u znak Škorpije, što nam uz Uran u Ovnu daje 4 planete pod vlašću Marsa. A gdje je Mars♂️? Izgubljen u znaku Riba♓, pluta ka Neptunu, koji će večeras zatvoriti kvadrat sa Suncem☀️ iz Strijelca♐. Dakle, puno je planeta i u vodenim znakovima. 3 u Škorpiji, Mars i Neptun u Ribama, pa ako još dodamo i Hiron u Ribama i Sjeverni čvor u Raku, očigledno je da imamo poplavu na astrološkoj sceni🌊🌊🌊.

Primijetićete da su se svi stopili sa jesenjim sivilom🍁, magla je oko nas i u nama, te se osjećaj na kolektivnom nivou može opisati jedino kao melanholija i letargija. Tu su i nerazriješene emocije koje nekako guše… mogu da se kladim da ste ovih dana osjetili gušenje, i doslovno i figurativno. Stelijum planeta u Škorpiji je uz to donio i prolazne drame i krize na svakodnevnom nivou, a kako je Mars izgubljen u Ribama, nemamo adekvatan odgovor na to.

Sunce u kvadratu ka Neptunu i Marsu donosi sitne napade na naš ego, razbiljanje iluzija i pad prvog naleta optimizma koji smo osjetili kad su Jupiter i Sunce zakoračili u znak Strijelca. Sunce u kvadratu sa Neptunom je i potrebe za spasenjem. Ovih dana očekujete svog heroja (u bilo kom obliku), koji treba da dođe i spasi vas muka, na emotivnom, poslovnom ili bilo kom drugom životnom planu.

U četvrtak, u popodnevnim časovima, Mjesec se seli u znak Strijelca, gdje nas očekuje i naredni mlad Mjesec. On će ponovo da vrati optimizam i raspoloženje na opštem planu, pa iako ćemo još uvijek da vučemo te sitne rane i konflikte iz proteklih dana, od četvrtka popodne ćemo biti spremniji za druženje i interakciju sa ljudima. Kad na to dodamo decembarsku, prazničnu atmosferu, koja se tek zahuktava, raspoloženje će sigurno početi da raste u pozitivnom pravcu. Zapamtite da ovaj ‘višak vode’ može da bude ogromna močvara u kojoj se davite, ali i jedna obična, mala lokva, koju ćete da preskočite kao razigrano dijete. Isključivo je na vama kakvu ćete scenografiju naslikati za vašu sljedeću životnu priču.