Šta nam donosi retrogradni Uran u znaku Ovna (do marta 2019.): VRIJEME JE ZA PROMJENE

Newton, Tesla, Bell, Gates, Che Guevara su samo neki od vlasnika Urana u I polju. Kako je već rečeno, Uran ruši sisteme, te je on simbol revolucije i promjene vlasti i društvenih sistema.

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Retrogradni Uran se u popodnevnim satima 6. novembra vratio iz znaka Bika u znak Ovna, gdje će ostati do početka marta 2019. godine. Ovaj tranzit je posebno značajan za Ovnove rođene polovinom aprila, ali i za ostale pripadnike kardinalnih znakova (Rak, Vaga, Jarac), koji su rođeni u trećoj dekadi znakova.

Takođe, ako imate neku planetu na zadnjim stepenima ova 4 znaka, ovo će biti važan period za vas. Uran je i simbol kolektivnog dešavanja, a sada se vraća zadnji put u znak Ovna, da bi završio sve poslove započete u prethodnih 7 godina, i na globalnom i na ličnom planu.

Ko je Uran?

Astronomski gledano, Uran je 7. po redu i 3.po veličini planeta Sunčevog sistema. Prema grčko-rimskoj mitologiji, Uran je vladar neba, otac svih titana, koga je s vlasti zbacio sin Hron (Saturn).

Astrološki, Uran je ideal apsolutne istine. To je vječna potraga, pogled usmjeren ka nebu, pogled u budućnost! Uran predstavlja nagle i brze promjene, on ruši sistem i hijerarhiju koje Saturn postavlja. Uran je apstraktna ideja, a Saturn je konkretizacija i pad u materiju. Uran je nova kreacija, nesvakidašnja i inventivna. Uran je ekstrem u svakojo blasti, vozilo koje juri autoputom, nagli udari vjetra, bljesak munje na horizontu, noćno nebo posuto zvijezdama i astrolog koji ih proučava.

Uran je ekscentrik, vizionar, zanesenjak. Za njega je samo nebo granica, a često granica nema uopšte. Kada je naglašen u natalnoj karti, on daje visok stepen inteligencije, te sposobnost da se proniknu tajne Kosmosa. Ovu poziciju često srećemo kod pronalazača, osoba koje pomjeraju granice i mijenjaju svijet.

Newton, Tesla, Bell, Gates, Che Guevara su samo neki od vlasnika Urana u I polju. Kako je već rečeno, Uran ruši sisteme, te je on simbol revolucije i promjene vlasti i društvenih sistema.

Tranzitni Uran u znaku Ovna

Uran u Ovnu uvijek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka, i ‘početak svih početaka’. Ovan je kardinalni (brzi), muški (aktivni) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proljeća, inicijalna kapisla, koja pobuđuje sve ostale energetske potencijale.

Uran u retrogradnom hodu kroz znak Ovna simbolizuje promjene na kolektivnom planu, koje se dešavaju bar iz drugog pokušaja tj. kao posljedica određenih odluka u prošlosti. Kako je Uran krenuo retrogradnim hodom u avgustu, nagomilana tenzija za promjenom i potreba za slobodom je počela da raste (da se oslobađa).Potresi, elementarne nepogode ili nesreće mogu pogoditi Daleki Istok i zemlje u simbolici Ovna.

Kolektivni događaji, poput finansijskih i sigurnosnih kriza, utiču na vaš emotivni život i finansijsko stanje. Pogledajte u koje polje natalne karte vam pada 29* Ovna, jer tu vas u narednim mjesecima čeka nagla promjena i konačno razrješenje nekih priča iz prošlosti (u skladu sa simbolikom polja).