Šta muškarcima smeta kod žena kada je seks u pitanju. “Mrzim kad samo legne i čeka da ja sve obavim!”

Otkrivamo vam neke od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu smatrati nedovoljno kvalitetnim

ID:93990368

Koliko je neko dobar ili loš u krevetu – o tome bi moglo danima da se raspravlja, jer ono što je nekome loše, drugome je fantastično – i obrnuto. Seks bi trebalo da bude nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na viši nivo intime i emocija, a ne tek puko pražnjenje strasti bez previše osjećanja ili sebično zadovoljavanje ličnih potreba.

Muškarac koji iskreno voli svoju ženu, nikada neće reći ni njoj, ni nekome drugom, da je ona loša u krevetu. Ipak, oni koji to znaju da kažu, tada vjerovatno uz seks vežu neke druge stvari, poput, recimo, ženine nesigurnosti zbog izgleda, korišćenja seksa za manipulaciju, nedovoljno truda… Ovo su neki od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu smatrati nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama je neprijatno da se skinu pred partnerom ili da vode ljubav s upaljenim svjetlima. To samo pokazuje da smatraju da nisu dovoljno lijepe i savršene i toga se stide. To pak vodi niskom samopoštovanju, sramežljivosti i tome da se zapravo u krevetu ne mogu opustiti.

Niko nije savršen! Takav čovjek jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane, i svi bi trebalo da budu svjesni toga kao i da prihvate, kako svoje, tako i tuđe nedostatke.
Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, prihvatit će i sve njene mane. Zato, opusti se i dopusti svom partneru da upozna tvoje tijelo do najsitnijih detalja. Skupi hrabrosti i obuci seksepilan komad donjeg veša. Osjećat ćeš se samouvjerenije i privlačnije, a samim time i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom ključ je svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene kažnjavaju svoje partnere uskraćivanjem intimnih trenutaka ili ih ucjenjuju time. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kog tipa, a posebno ovakvog, ne može se završiti dobro.
Postoje žene koje partneru uskraćuju bliskost nesvjesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac, lijepa riječ bi trebalo da budu stvari koje se odvijaju svakog dana. Time pokazuješ nekome da ga iskreno voliš upravo takvog kakav je, a to pak vodi i boljem seksualnom životu.

Ženin sve zapušteniji izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da moraš skroz da zapostaviš svoj izgled.

Normalno da se nećeš svaki dan našminkati odmah ujutro samo da bi partneru bila privlačnija, jer on te voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad se treba malo više potruditi i rasplamsati strast kakva je bila na početku veze. Takođe, nemoj da dozvoliš sebi da ideš po kući na primjer, prljave i raščupane kose, u pocijepanoj trenirci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako to dopustiš sebi, ne samo da ćeš izgledati sve lošije, već ćeš se tako i osjećati, samopouzdanje će ti padati, a tada će se to odraziti i na seksualni život.

Neki muškarci su za portal Revelist.com ispričali šta im smeta kod žena, kada je seks u pitanju:

– Ne sviđa mi se kada žena samo legne i raširi noge, i čeka da ja sve obavim. Nema mi ništa gore od toga. Pasivnost mi je grozna, kada žena kao da nema pojma o sopstvenom, tijelu i što joj se sviđa.

– Ne mogu opisati koliko je frustrirajuće kada žena s kojom ste u krevetu ne reaguje i kada ne dobijam povratnu informaciju da li je nešto dobro ili nije.

– Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno nego da lažno vrišti.

– Nije nimalo prijatno kada vas upoređuje s bivšim dečkom. Meni lično ne smeta što je pre mene imala druge, ali ne želim o tome razmišljati.

– Smeta mi nedostatak komunikacije prije ili tokom seksa. Ako joj je nešto lijepo ili nešto želi, volio bih da mi to kaže.