Šta mislite koliko ova dama ima godina: 20, 30, 40 ili 50?

Teško da ćete odmah pogoditi koliko je ovoj dami godina. Neki će pomisliti i da je maloljetnica, ili da je foto šop  podmladio…

Za japansku pjevačicu i manekenku Risu Hirako kao da je vrijeme stalo. Premlado izgleda za svoje godine, a nije se “fotošopirala”. Niko ne vjeruje da ima 46 godina; čak je morala po društvenim mrežama pokazivati i rodni list.

Risa Hirako je svoje fotografije objavila na Instagramu. Fotke su hit, izazivaju brojne komentare i nevjericu. Teško je povjerovati da ima 46 godina.

Za mladoliki izgled svog lica Risa Hirako se zahvaljuje režimu ishrane i zdravom načinu životza. Ona koristi prirodnu kozmetiku, a u ishrani je zastupljena hrana koja sadrži puno zelenog povrća, avokada, mesa, jaja i škampi. Manekenka u ishrani koristi bademovo mlijeko i organski med, a za njegu lica i tijela koristi kremu sa zaštitnim faktorom 60 jer izbjegava da izlazi iz kuće kada je napolju jako sunce.

Poznato je da stanovnici Japana duže žive u odnosu na druge jer izbjegavaju masnu i jaku hranu, unose manje količine mesa i šećera, a takođe i izbjegavaju mlijeko.(aura.ba)