Šta mislite koji je najljepši horoskopski znak?

Možda se ne spominju često u horoskopima kao najbolji ili najinteligentniji, ali vage svakako dobijaju titulu najljepših znakova i osoba.

Prema tvrdnjama većine astrologa, najviše zavodnika i zavodnica u svijetu rođeno je u znaku Vage! Svi koji su rođeni između 23. septembra i 22. oktobra sada mogu da se diče jednom neobičnom ali „prestižnom“ činjenicom u društvu.

S druge strane, možda ste i sami primijetili, ako imate dosta Vaga oko sebe, koliko su šarmantne, seksipilne i odišu pozitivnom, prijatnom energijom.

Stručnjaci tvrde da se Vage, zbog uticaja Venere, rađaju sa najljepšom fizionomijom, imaju najbolju simetriju lica i lijepe su tjelesne građe.

Zbog poznatog utjecaja Venere na Vage one su sklone lijepim stvarima, umjerenosti, ravnoteži i pravednosti, a privlačnost kojom zrače daje im sposobnost prilagoditi se svim okolnostima. Smatraju se jednim od najsretnijih znakova zodijaka, pa ne čudi što je mnogo poznatih rođeno u tom znaku
Umješnost prilagođavanja postojećoj situaciji potpuno je nepoznata nekim drugim znakovima, no Vage su u tome pravi maheri. Lica ovih ljudi uvijek izgledaju prijatno, čak i kada su ljute.

Vage uspijevaju izgledati blago ili barem neutralno. Na poslu su veoma vrijedni, savjesni i pošteni. Vaga će raditi polako i nikada neće napraviti grešku i početi iznova. Ona u poslu ne žuri. Ne pridaju značaj novcu i ne govore često o njemu, ali novac im je potreban kako bi mogle uspjeti izraziti sve svoje skupocjene ludosti i sklonosti.

Velikodušne Vage pomalo su i rasipnički nastrojene – rado troše novac na predmete koji im uljepšavaju ambijent. Vage s prilično puno uspjeha i bez previše utrošene energije razrješavaju najteže zadatke. Jednostavno rečeno: sve im ide od ruke!