Šta je za čovječanstvo značila Lennonova pjesma Imagine: Masonske ideje i poruke!

Lenonovo masonsko rukovanje

Uvijek opsjednuta ezoterijom i mistikom, zavjerama za koje nemamo neoborive dokaze a za koje vjerujemo da postoje, u planetarno popularnoj pjesmi “Imagine”, književnica Sanela Dizdarević vidjela je ono što drugi nisu. Svoja zapažanja dijeli s čitateljima Aure

Dozvolite da vas upoznam malo s Lenonovim spotom. Iako sam sigurna da ste ga vidjeli dva-tri miliona puta, vjerujem da niste primijetili neke važne detalje. Ništa za zamjeriti, teško da ih je iko ikada primijetio. Naime, John se tu zaista odvažio i poigrao subliminalnim porukama. Subliminalne poruke su one koje djeluju ispod nivoa svijesti, tako da čovjek, dakle, nesvjesno prihvata određenu propagandu. Kreatori subliminalnih poruka su iluminati.

Svijet kao jedan

Okna prozora iza i ispred kojih Lennon sjedi sa svjetlošću koja dopire iz vana čini Tau križeve, jedanaestice, obrnute i duple križeve. Radi se o iznimno okultnim simbolima, široko upotrebljavanim u masoneriji. Morala bih dodati da su ovo moja lična opažanja i istraživanja.

U prvom kadru unutar kuće i kada John sjedi za klavirom, govori: ”Zamisli da nema država”. Istovremeno, okna prozora iza i ispred kojih Lennon sjedi zajedno sa svjetlošću koja dopire iz vana čini Tau križ. Tau križ je simbol Satane u formi perzijskog i arijskog boga Mitre. Na sljedećem prozoru uočava se broj jedanaest, koji u new age-u predstavlja promjenu, a na četvrtom se nalazi obrnuti križ – simbol Antikrista. Zadnja dva znaka, po meni, značila bi promjenu u korist dolaska Antikrista.

Kada Lennon izgovara, ”I nema vjere također”, Yoko Ono otvara druge grilje u kadru i savršeno širi ruke, čineći s prozorskim oknima dupli križ. O duplom križu znam samo da je srednjovjekovna masonska kuća House of Lorraine koristila njegov logo. Dakle, on je masonski, da ne ”drobim” bezveze. Yoko Ono je sama po sebi u tom kadru atraktivan prizor. S navedenom subliminalnom porukom, pomaže da proces usvajanja manipulativne ideje od strane nas koji posmatramo teče brže.

Dok Lennon izgovara riječi, ”Nadam se da ćeš nam se jednoga dana pridružiti”, Yoko Ono otvara treće grilje i ponovno čini motiv duploga križa. Samo obratite pažnju, kakav besprijekoran prizor! Šteta je ne pogledati spot i ne provjeriti ove detalje. Navela sam samo nekoliko sitnica, iako tu postoji mnogo materijala za ovaj vid elaboracije. Dakle, još znakova koje sam viđala po okultnim knjigama.

Bratstvo čovječanstva

Ali samo ću još opravdano oblatiti Lennona i istaknuti da kada Yoko Ono pred kraj spota sjedne pokraj njega, nad njezinom glavom visi obrnuti križ. John poziva raju: ”Jednoga dana nadam se da ćeš nam se priključiti i da će svijet biti kao jedan”. S dodatkom obrnutog križa znači da će postojati jedan svijet, gdje će Sotona biti njegov poglavar.

Od samoga početka do samoga kraja pjesme, Lennon uporno pjeva o Novom svjetskom poretku (New World Order – NWO). Novi svjetski poredak, ako dosad niste čuli, podrazumijeva sljedeće nebuloze: jednu svjetsku državu, tj. vladu, tj. teritorij bez državnih granica, jednu svjetsku ekonomiju i jednu svjetsku religiju. Da smo ”bratstvo čovječanstva”, kako Lennon kaže u pjesmi, i da nema nikakvih razlika između ljudi, da smo jedno i jedna država, da svi u isto vjerujemo. Sve bi to bilo idealno, da tu nisu upletene mudre cionističke spletke koje su skrojile čitav plan. Neki drugi put više o tome.

Ukratko, u NWO nema ništa pozitivno jer začetnik same ideje je Sotona, tako i NWO počiva na sotonizmu. Iluminati i masoni su tu da ga uspostave.

A mi svi, kada čujemo pjesmu rascvatemo se kao lišeni pameti i pjevamo zajedno s tom legendom od muzičara. Poenta je u tome da pjesma, kao što sam već istaknula, obiluje subliminalnim znakovima, koji podsvjesnim putem manipulišu nama, tjerajući nas da prihvatimo i tu ideju NWO, i usput sotonizam, kao glavni sastojak svega.

Pitanje je zašto…

Zašto bi nadrogirani, budalasti i nepouzdani Lennon širio bizarne masonske ideje putem svojih pjesama, ne znam. Pretpostavljam da ga onakvog ”temperamentnog” masoni nikad ne bi primili u svoje krugove. Iako postoje slike na kojima upražnjava ono karakteristično masonsko rukovanje, vjerujem da je služio kao marioneta.

Oni kojima je bilo u interesu, zloupotrijebili su njegovu popularnost, kao i popularnost ostalih članova drevne grupe Beatles, kako bi izvršili masovni atak na ljudsku psihu; sam je Lennon jednom prilikom izjavio da su Beatlesi popularniji i od Isusa. Cilj je da svijet postane otvoren i sklon užasnim idejama NWO.

Inače je Lennon lik koji ni sam nije znao u šta je vjerovao, ali može se reći da je bio poprilično sklon blasfemiji. U više pjesama koristi riječi upućene protiv Boga, kao naprimjer u pjesmi ”Služi sebi”. Za masone je tipično da vjeruju u sebe i u suludu ideju o tome da je sam čovjek Bog.

Ne znam koliki utjecaj je na njega, u tom smislu, imao najpoznatiji guru transcendentalne meditacije, Maharishi Mahesh, i šta je proizašlo iz njihovog odnosa. Sve s tim new age-om na Zapadu, radikalno je počelo krajem šezdesetih nakon što su Beatlesi proveli neko vrijeme u Indiji kod Maharishi-ja. Tamo su usvajali njegovu doktrinu.

Otad svijet, bezuvjetno opsjednut Beatlesima, masovno počinje s obožavanjem transcedentalnog. Jedno mogu kazati: Lennonova pjesma je napravila veći dar-mar nego što možete ikada zamisliti i širom otvorila vrata Novom svjetskom poretku.
Uglavnom, biće toga još…