Šta je spriječilo Billa Klintona da otkrije istinu o vanzemaljcima i ubistvu Džona Kenedija?

Predsjednik Bil Klinton je pokušao da otkrije istinu o atentatu na Džona Kenedija i NLO-ima, dok je bio na vlasti.


Klinton je zatražio od Vebstera Hubela, njegovog pomoćnika generalnog tužioca, da sazna sve što može o dvije najveće teorije zavjere na svjetu – da je više ljudi, a ne samo Li Harvi Osvald, učestvovalo u ubistvu njegovog prethodnika Džona Kenedija, i da je američka vlada godinama zataškavala činjenicu da su vanzemaljci posjetili Zemlju.
Prema njegovim memoarima “Prijatelji na visokim položajima“, Hubel je na svakom koraku udarao u zid.

Nije mogao da sazna nešto više o smrti Džona Kenedija.

Hiljade dokumenata o ovoj smrti, objavljenih krajem prošle godine od strane CIA-e, nisu predate.

Iako je bio u mogućnosti da traži objelodanjivanje nekih dokumenata o američkoj zainteresovanosti za NLO-e, nije bilo značajnih dokaza koje su teoretičari zavjere o vanzemaljcima tražili.

Hubel je zaključio da “tajno vladino krilo“ posjeduje sve takve podatke, u koje čak ni predsjednik nije upućen.
Hubel je napisao da su dva zadatka koja mu je dodelio Klinton bila da razriješi misterije oko ubistva Kenedija i da dođe do saznanja o vladinim podacima o NLO-ima.

Njegov zaključak o tajnom vladinom krilu izgleda da se zasniva na tvrdnjama teoretičara zavjere, kao što je Paradigm Research Group (PRG), koja se zalaže za objelodanjivanje o vanzemaljcima i tvrde da postoje “nepriznati projekti specijalnog pristupa“ unutar vlade SAD-a, koji ne samo da su vrhunska tajna, nego čak nisu ni priznati.

Međutim, Hubel je dobio neke informacije o NLO-ima od tadašnjeg šefa CIA-e, Džejmsa Vulsija. Vulsi je otkrio da je agencija vodila dva projekta pod nazivom “Project SIGN“ i “Project SAUCER“ kako bi procijenili da li su NLO-i prijetnja nacionalnoj bezbjednosti.

Istrage su zaključile da takva pretnja nije postojala.
U martu 2016. godine, Express.co.uk je rekao kako su Bil i Hilari Klinton dugo bili zaintrigirani pokretom objelodanjivanja o NLO-ima, nakon što su 1990-ih godina načinili poteze da se ovo razotkrije, kroz tajne sastanke sa pokojnim milijarderom Lorensom Rokfelerom, koji je takođe tragao za istinom o vanzemaljcima.

Bilo je jasno da je Rokfelerova inicijativa bila neuspješna, iako niko od Klintonovih od tada nije javno govorio o tome.

Hubel, koji je jedini član Klinton kampa koji je javno progovorio o pokušajima bivšeg predsjednika, rekao je: “Klinton je bio razočaran nedostatkom informacija koje je dobio o ovoj temi“.

Klintonova je ponovo podigla interesovanja za ovu temu tokom svoje kampanje za Bijelu kuću 2016. godine, kada je obećala da će otvoriti NLO fajlove ako bude izabrana.

Njen menadžer kampanje, Džon Podesta, takođe je naveliko uključen u sve to, i redovno piše tvitove na ovu temu.