Šta je crna magija, nagaz, negativna energija – kako utječe na naš životni put i zdravstveno polje

Za aura.ba piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813)

Zoran Petrović Šumadinac, ezoteričar, parapsiholog i radioesteziolog, kroz serijal tekstova o crnoj magiji, Aurine čitatelje će pokušati pobliže upoznati sa ovim velikim zlom, te pokazati načine na koje se magija može prepoznati, izbjeći, preduhitriti te ukloniti. Zoran je dobitnik brojnih priznanja za svoj dugogodišnji rad tokom kojeg je pomogao mnogim nevoljnicima.  Za više detalja posjetite i Zoranovu stranicu www.zoransumadinac.com, gdje možete pronaći i kontakt podatke.

Oduvijek se znalo da postoji crna magija odnosno da na našim životnim putem, sudbinom, može upravljati i ljudski faktor preko crne magije.

Vijekovima se crna magija provlači kroz historiju čovječanstva, mnogi se plaše, brinu i štite, dok dobar dio ljudske populacije uopšte ne vjeruje u postojanje sila nečastivih i uvjereni su da je u pitanju “prazna priča”.

No, mnogi potpuno zdravi bračni parovi naprimjer, nemaju potomstva zbog crne magije ili negativne energije, mnogi rade, “ubijaju” se od posla, a žutog cvonjka ne vide, mnogi su žrtve raznoraznih bolesti za koje emdicina nema ni objašnjenja ni lijeka…

Moja je želja da kroz serijal konačno skinemo veo tajne i misticizma sa crne magije te da i nevjerne tome ubijedimo u njeno postojanje i prisustvo ali i da naučimo i onima koji ne znaju – pokažemo kako se efikasno zaštiti od ovog zla.

Simptomi crne magije

Oduvijek je bilo pitanje kako i zašto jedan čovjek nanosi zlo drugom ljudskom biću. Naime, od kad je svijeta i vijeka – loši i grješni ljudi zavide dobrima, starost zamjera mladosti, a nesretne osobe – sretnima.

Zavist se ispoljava u vrlo različitim oblicima, počevši od ljubomore i gnevnih izjava, preko različitih nepodopština, pa sve do zlih namjera i odgovarajućih negativnih djelovanja. Crna magija je poput grudve snijega, maltene i jedva primjetne na nekom planinskom vrhu, koja se kotrlja ka dolini, uvećava i narasta u pravu lavinu, te se obrušava svom silinom na nedužne i nemoćne žrtve.

Sa vremenom i godinama – ona ne biva slabijom, naprotiv, sve više jača… Ponekad crna magija zahvaća i nekoliko generacija jedne porodice, katkada se odražava samo na muške ili ženske članove, a uglavnom ‘stradava’ najstarije ili najmlađe dijete.

Da biste prepoznali crnu magiju neophodno je znati kako se ona nanosi, te kakvi je simptomi prate. Prije svega, magijsko djelovanje utječe na dušu čovjeka, pa ona ‘obolijeva’, stradava i pati. Kao što je poznato, čovjek je trodjelno biće, koje se sastoji od tijela, duše i duha. Grubo govoreći – ljudsko tijelo se može uporediti sa automobilom. Da bi se taj ‘automobil’ pokrenuo – potrebna mu je energija, koja se nalazi u duši. Postupak ili proces uroka, čarki i vračanja temelji se na ‘krađi’ energije iz duše žrtve, oduzimanju slobodne volje i prava na izbor, darovanom od Boga, još prilikom rođenja.

Test: provjerite odmah jeste li žrtva

Niko nije imun i otporan na crnu magiju. Svako može postati njenom žrtvom: i malo, nemoćno dijete podjednako kao i najsnažniji ‘bilder’, bogat i utjecajan pojedinac, siromašan i pošten čovjek, pa čak i crkveno lice!

Pa, ipak, postoji određeni, mali broj ljudi, sposobnih oduprijeti se negativnom djelovanju, jer žive u skladu sa deset Božjih zapovijuedi.

Često puta mogu se čuti pitanja u stilu: “Zašto je to urađeno baš meni ili mojoj porodici? Pa, mi nikada nismo nikome učinili zlo, nego smo svima pomagali?”.

Umjesto odgovora na pitanje – uzvratićemo protupitanjem: “Koja će to vještica ili crni mag crpiti i isisati energiju iz bolesnog starca, neuspješnog biznismena ili opakog kriminalca?!”

U narednim redovima ćemo iznijeti neke osnovne pokazatelje magijskog djelovanja – svojevrstan test iz kojeg ćete saznati da li ste preplašeni, ureknuti, očarani ili omađijani.

Crna magija se radi na žalost i nad djecom, pa se djeca  naglo razbole ili naglo popusti koncentracija u školi i uopše. Crna magija se radi djeci  a i odraslima i u obliku strahovanja.

Zašto se djeca plaše mraka

Često puta djeca stradavaju zbog straha, koji predstavlja blaži oblik magijskog djelovanja, pa zato navodimo neke od uobičajenih poremećaja, kako biste ih na vrijeme prepoznali.

Mala djeca često se plaše mraka, jer su im možda u vrtiću spričali kojekakve strašne priče o babarogama ili ih je netko drugi namjerno uplašio, ružno pogledao ‘urokljivim’ očima i slično.

Pojedina djeca noću škripe zubima, premda nemaju gliste, druga spavaju isključivo pod svjetlom lampi ili se pokrivaju posteljinom preko glave, treća se trzaju na svaki šum ili plaču u snu…

Neka od njih ne žele ostati sama u kući ni usred bijela dana, pretjerano su vezana uz majku, pa joj ne dopuštaju udaljavanje niti na jedan jedini trenutak. Osjetljivije dijete može mokriti u krevet u normalnom uzrastu (u dobi od dvije godine i više), što takođe ukazuje na prisustvo straha.

Takvi ‘bezopasni’ strahovi ne dopuštaju im normalan razvoj i odrastanje, a uz to se snažno odražavaju na njihovu psihu, iz čega se kasnije ‘rađaju’ fobije, bolesti ili nakaradno ponašanje, pa djeca postaju gruba i agresivna, te otvoreno iskazuju gađenje i netrpeljivost prema nekim bliskim ljudima. Stalno su bijesna i spremna su se istresti na prvu osobu, koja im se nađe na putu.

Magija kod odraslih

Osoba pod utjecajem crne magije ne može gledati drugim ljudima izravno u oči, štaviše, teško podnosi i vlastiti izgled u ogledalu. Lice takve osobe je i pri blještavom svjetlu nekako tamno, sivo, pa se stiče utisak kao da ima stalno uključenu neku potkožnu lampu! Pogled joj je silno “zamagljen” i mutan, a oči neprestano “beže”.

Osim toga, može joj pojaviti crvenilo u zjenicama. Često ima dojam kako joj neko stalno stoji iza leđa, panično se boji znojenja šaka, pa čak i samog mirisa znoja! Bezrazložno se plaši domaćih životinja, zatvorenog i mračnog prostora, poput lifta, vožnje u tunelu, preko mosta i slično, zatim je proganja strah od pada sa visine, utapanja u vodi, itd… Prilikom boravka u nekom prostoru osjeća se vrlo neugodno, premda ne pronalazi valjane razloge za tako nešto.

Dakle, danonoćno je može proganjati strah i izazvati njenu nesigurnost, zabrinutost, plačljivost i tugu (češće je to slučaj kod žena). Bezrazložni nastupi jeze i drhtavice samo pogoršavaju stanje u kom se nalazi. Katkada pati od vrtoglavice, nesvjestice ili nesanice, a može se dogoditi i obrnuti slučaj pa je stalno i bezrazložno snena.
Ni noću nema mira, jer sanja košmarne snove, groblja ili pokojnike. Zbog svega toga iz dana u dan gubi snagu, neraspoložena je, “pritiska” je ogroman bol u duši, pa razmišlja kako je neko ugnjetava, nema volje ni ustati, a kamoli raditi.

Njoj ništa ne ide onako kako bi trebalo, pa joj bukvalno sve ispada iz ruku, vječito kasni, ni u čemu ne uspijeva, a uz to nije u stanju organizovati vlastiti život. Ona se, jednostavno, ne umije naći u pravo vrijeme na pravom mjestu. Stalno nekuda žuri, pokušava brzo govoriti, neočekivano mijenja temu razgovora, kojem, u pravilu, nedostaje logike. Vrlo se teško koncentriše, pa nerijetko ne pamti ono što je kazala samo minutu ranije. Čak i kada je posve mirna – ne možete se oteti dojmu kako će u svakom trenu skočiti i pobjeći.

“Bacaka” se amo-tamo po “rijeci života”, kao da pliva protiv struje i vrtloga, uvjerena da se kreće u ispravnom smjeru, premda sve vrijeme izgleda kao da se nalazi barem pola sata ispred sebe, u budućnosti!

Osjeća dugotrajnu slabost i nemoć u rukama, premda svakodnevno ne radi teške poslove ili stiče utisak kako ima “olovo” u nogama, što joj otežava kretanje, pa se brzo umara, čak i u laganoj i kratkoj šetnji ili prilikom uspona po stepenicama. S vremena na vrijeme nosi se mišlju da bi najradije napustila sve, otišla negdje bez traga, a u najgorem slučaju spopada je misao kako je život besmislen i da je jedini izlaz – u samoubistvu!

Naravno, magijsko djelovanje može kod čovjeka izazvati i posve drugačije simptome, poput pojave i proganjanja, odnosno opčinjenosti različitim fiks – idejama, zatim vršenje nekih nerazumnih postupaka, česta i snažna razdražljivost, agresivnost i bijes. U krajnje nepovoljnim okolnostima – žrtvi crne magije prilikom molitve, pogleda na svete slike i predmete ili tokom obreda u crkvi – padaju na pamet bogohulne, odvratne i grešne misli.

(aura.ba)