Šta je crna magija, magija smrti, magija na posao i bolest: Psorijaza, srčani udar i kožni čirevi – siguran znak crne magije!

 Navest ćemo hvalisanje jednog crnog maga: ‘Ja mogu učiniti svašta, oduzeti pamet, olovom napuniti noge, posaditi đavla u nečiju utrobu…Ostavit ću mu samo desnu ruku kako bi se mogao prekrstiti…’

Piše: Zoran Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Crna ili tamna magija se odnosi na korištenje nadnaravnih moći u zle i sebične svrhe. Crna magija je maliciozna. Ona podrazumijeva manipulisanje energijama koje mogu, ako tako osoba želi, nanijeti štetu drugome.
Da bi rezultati bili valjani, medijum mora znati pravilno izvesti određeni ritual.

Magija na posao (biznis)

Ljudima, kojima je urađena magija na posao – novac naprosto klizi iz ruku, pa sve što zarade ubrzo potroše ili se, štaviše, silno zadužuju, i to u razdoblju obično dužem od godinu i po dana.

Neki preduzetnici bivaju pokradeni od vlastitih radnika ili lopova izvan firme, drugi se nikako ne mogu oporaviti od poslovnih gubitaka i kazni, koje su posljedica neurednog i nepropisnog poslovanja.
Osnovni oblici ove magije svode se na ‘vezivanje očiju, ruku ili nogu’, pa je tako osoba, kojoj su vezane oči bukvalno ‘slijepa’, ne vidi ono šta je svima drugima više nego jasno, pregovara i potpisuje ugovore na svoju štetu, itd…

Biznismen sa vezanim rukama i nogama ne može preduzeti potrebne aktivnosti, takmiči se s drugima za poslove, ali ga u posljednji trenutak neko uvijek pretekne, a u najboljem slučaju započinje poslove koje u pravilu ne dovršava do kraja i odustaje prije nego što stigne do cilja.
Ukoliko unatoč svega i završi pokoji posao – zarada svakako nije onakva kakvu zaslužuje. Katkada stupa u partnerstvo s osobom, koja ga vara, iskorištava, izdaje, a zatim napušta…

 Magija protiv bogatstva (odnosno za bijedu)

Magiju nedaća u poslu prate i problemi sa imovinom, poput čestih šteta na automobilu i kućanskim aparatima, zatim stalnim popravcima na objektu u kojem živi žrtva ove vrste magije.
Nasljeđivanje i raspodjela imovine mnogo puta izaziva ljubomoru, zavist i nezadovoljstvo bliskih ljudi, koji se, bez ikakvog ustručavanja služe nečasnim i nedopuštenim sredstvima ne bi li ostvarili svoje podle ciljeve.
Otuda proizilaze brojni i dugotrajni imovinski sporovi na sudu, kojima se ne nazire kraj, premda je žrtva potpuno u pravu, i moralno, i materijalno, i u pogledu dokumenata.

Osoba ‘pod magijom’ u dužem vremenskom razdoblju ne može se uknjižiti kao vlasnik nekretnine, koju je uredno kupila ili mjesecima bezuspješno oglašava prodaju imovine po sniženoj cijeni, te je na kraju prodaje budzašto, u bescjenje.

Magija zatvaranja
Splet okolnosti u poslovanju ili, uopšte u životu, može nekog nevinog pojedinca, osuđenog bez krivice, strpati u zatvor – gdje će čamiti u nekoj ćeliji.

Magija bolesti
Značajan gubitak na težini u kratkom vremenskom razdoblju, može nagnati čovjeka da se uputi ljekaru, te učini medicinske pretrage.
Treba naglasiti činjenicu da će urađeni nalazi biti posve uredni ili potpuno pogrešni, zbog toga što crna magija ne dopušta utvrđivanje pravog stanja organizma. Unatoč pozitivnih nalaza – osoba se i dalje loše osjeća, pa na očigled bliskih ljudi jednostavno ‘kopni'…
Crnomagijsko djelovanje može prouzročiti psihosomatska oboljenja, sve vrste depresije osim endogene, razne vrste psihoze, vizualnu, zvučnu i taktilnu halucinaciju, šizofreniju, neurasteniju, različite vrste fobija, Parkinsonovu bolest, epilepsiju…

Osim ovih oboljenja, kao posljedica ‘crne magije’ može se javiti histerično sjlepilo, alergični konjunktivitis (upala očnog nerva), gluhoća, paraliza, stalne glavobolje i migrena, a u najgorem slučaju – moždani udar.
Osim glave, mogu stradati i drugi dijelovi tijela, odnosno organi, počev od zubi i krvarenja iz desni, preko oštrih respiratornih oboljenja, upale jednjaka, astme i angine pektoris.
Treba istaći činjenicu kako je i srčani udar posljedica negativnog djelovanja.
Česte mučnine u želucu, praćene jakim nagonom za povraćanjem, čirevi na dvanaestercu, poremećaji u radu crijeva (stalni zatvori stolice ili prolivi), kao i pojava bubrežnih bolesti – takođe mogu biti posljedica crne magije.

Ni koža nije imuna na negativno djelovanje, što se očituje u pojavi pigmentacije, bradavica, crnih prišteva, kožnog osipa (tj. ekcema), urtikarije, kožnih i potkožnih čireva, gnojnih nakupina na licu ili ušima, a u krajnje nepovoljnim okolnostima – crna magija uzrokuje i psorijazu.
Kod osobito teških slučajeva – koža se ljušti do krvi i kosti, a to ne mogu sprečiti nikakova dermatološka sredstva.

Snažna upala zglobova (artritis ili poliartritis), reuma, rahitis i slično – uglavnom su rezultat crne magije, koja je uglavnom urađena na zemlju. Pojava tzv. 13-og rebra, cisti, svih vrsti dobroćudnih i zloćudnih tumora, te kancerogenih oboljenja (odnosno, raka) ukazuje na prisustvo vrlo snažne crne magije.

Umjesto daljeg nabrajanja mogućih bolesti navest ćemo hvalisanje jednog crnog maga: ‘Ja mogu učiniti svašta, oduzeti pamet, olovom napuniti noge, posaditi đavla u nečiju utrobu…Ostavit ću mu samo desnu ruku kako bi se mogao prekrstiti…’

Želim istaći činjenicu kako djeca ne nasljeđuju bolesti svojih predaka, nego samo poremećaje izazvane crnom magijom! Naravno, ne pada nam na pamet tvrditi kako su baš sve bolesti posljedica crne magije, nego samo one koje su neizlječive. Ponašanje čovjeka, njegove misli, riječi, djela, osjećaji i nagoni takođe uzrokuju brojna oboljenja.

Magija zavisnosti
Magija zavisnosti i poroka osobito je teška, jer je kod žrtve potpuno ‘ubijena’ snaga volje, pa se ona i po silnoj želji ne može odreći alkohola, droge i drugih opijata.Alkoholičar odnosno narkoman pristaje na liječenje, koristi s vremena na vrijeme, različite blokatore, prolazi kroz faze u kojima ne konzumira drogu ili alkohol, pa se opet i iznova vraća staroj slabosti.

Magija nezgoda, povreda i trauma
Niz povreda, počev od onih bezazlenih, kao što su spoticanje, uganuće, iščašenje, lakši i teži prelomi – posljedica su negativnih utjecaja sa strane. Skloni smo tvrditi da je najveći broj nesretnih slučajeva (udar struje, groma, ranjavanje hladnim i vatrenim oružjem, utapanje, gušenje, itd…) direktna posljedica crne magije.

U tom smislu – sve saobraćajne nezgode, a posebno one koje se događaju na raskrsnicama, bez obzira na tehničke i mehaničke uzroke – izazivaju osobe, pod utjecajem crne magije.
Ukoliko se, na primjer, međusobno sudare dvije ‘žrtve’ – tada će ishod nesreće biti katastrofalan.

Magija smrti
Magija na smrt radi se obično na razdoblje od tri mjeseca do 20 godina, a njenom žrtvom postaju ne samo pojedinci, već ona ‘kosi’ i istrebljuje cijele porodice!
Ne smijemo zanemariti činjenicu da je svako samoubistvo isključiva posljedica crne magije, jer je samoubica doveden (prema vlastitom mišljenju) u bezizlaznu situaciju, pa je protivno Božjim zapovijedima ‘podigao’ ruku na sebe.