Šta emotikoni kazuju o nama? Lajk i palac šalju hladne osobe, a kakve su one koje šalju srce, uplakano lice, srce u očima…?

Prema najnovijim istraživanjima, ispostavilo se da se kroz slanje i postavljanje emotikona može dosta saznati o našoj ličnosti.
Pogledajte tumačenja psihologa Korin Svit o tome koje značenje imaju neki od najčešćih emotikona koje koristimo i šta svaki od njih govori o vama.

Srce
Korisnici koji često postavljaju ovaj emotikon znaju svoja osjećanja i ne plaše se toga da ih izraze. Uglavnom su to osobe koje govore ono što i osjećaju bez ustezanja.

Plakanje od smijeha
Oni koji često šalju ovaj emotikon zaista vole dobru zabavu i trude se da šire pozitivnu energiju oko sebe. Ljudi koji ga često koriste, imaju dobru dušu i obožavaju da razveseljavaju svoje tužne prijatelje.

Uplakano lice – kraljica drame
Ovaj emotikon je rezervisan najviše za kišne i ružne dane. Prema Korin, ovaj znak koriste osobe koje su sklone samosažaljenju, kao i tome da žele da drugi saosjećaju sa njima.

Lajk ili palac
Palac je jedan od najpoznatijih i najviše korišćenih emotikona. Iako vam možda djeluje da nije tako, al njega najviše koriste hladne osobe koje vole da zadrže distancu.

Srce u očima
Ovo je jedan od šarmantnijih emotikona. Prema Korin, najviše je rasprostranjen među tinejdžerkama i predstavlja unutrašnje dijete, ali otkriva i korisnikovu drugu stranu, onu sklonu igri.

Kukanje
Ovaj emotikon predstavalja osjećanja u datom trenutku. Tačnije, osobu kojoj je teško i koja traži podršku.