ŠTA DONOSI VENERA U DJEVICI OD 10.07. DO 07.08.2018: Nesretne ljubavi, povećana briga o zdravlju…

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog

Venera će ući u znak Djevice 10.07. i u njemu će ostati do 07.08.2018.godine.

Venera je planet koji primarno vlada emotivnim aspektom čovjekove ličnosti i postojanja. Significira izražavanje emocija i osjećaja, sve bliske odnose koje imamo sa drugima, pa tako i ljubavne odnose, zatim, humanost, kreativnost, umjetnost, estetiku i modu, kao i uživanje u svakodnevnim stvarima i aktivnostima.

Venera je u znaku Djevice na mjestu svog pada. Pad predstavlja loše dostojanstvo jedne planete. No, nikako se ne može tumačiti bukvalno. Venera u Djevici itekako ima sav Venerin potencijal, kao i Venera na mjestu svog sjedišta, tj. Venera u Vagi ili Biku, ili pak kao egzaltirana Venera. Jedino što ju razlikuje od Venere u visokim dostojanstvima, tj. na mjestu sjedišta ili egzaltacije, jeste način na koji manifestira svoje osobine. Na primjer – Rečeno je da Venera significira humanost. U znaku Djevice koji significira brigu, njegu i služenje, Venera još snažnije dobija humani poriv, a ono što ju čini slabom jeste upravo njena slabost i bolećivost na one kojima pomaže i druge ljude uopćeno. Venera u Djevici isprva djeluje najhumanijom, ali sagori u toj svojoj humanosti, te postaje žrtva i gubi sebe. Evo, ovo bi mogla biti jedna prikaza jednog planeta kakva je Venera u slabom planetarnom dostojanstvu.

U nastavku ćemo se pozabaviti time, što će donijeti Venera u Djevici u periodu od 10.07. do 07.08.2018.godine.

– Izražen humani poriv – 
U ovom perodu, dok Venera bude u Djevici, svi koji imate (i-malo) naglašene crte brižnosti, požrtvovanosti i humanosti – ovo je vaše vrijeme. Potreba za pružanjem pomoći drugima i kada oni to ne traže…I onima koji su vam najbliži, i onima koji su vam bliski, i onima koje prvi put vidite…I nema potrebe potiskivati ju…Ovo je vrijeme, kada svi jedni drugima trebamo pokazati da smo samo jedno – da smo dobri ljudi….da nismo loši, kao što mislimo, ili kao što nas stalno putem medija uvjeravaju…samo smo se možda malo udaljili, i to ne samo jedni od drugih, već od sebe samih…No, sjajno je što se možemo vratiti na taj kolosjek sa koga smo skrenuli… Venera u Djevici nas uči da pomagajući drugima, mi zapravo pomažemo sebi samima…Priče, poput prvo pomozi sebi, pa onda misli na druge, totalno su apsurdne, jer svi smo mi jedno…svi smo mi energija…svi smo mi dio jednog Izvora, ili Boga, ili nazovite kako vi osobno želite. Ako ste baš izraženo brižni, požrtvovani i humani, važno je samo da u ovom periodu ne izgubite granicu i ne sagorite…Najveći je dar pomoći drugima, ali i taj dar ima svoj usud, ako se pretjera, a taj usud je žrtvovanje. Ako ste žrtva određenog vida nasilja, ovaj period će vas kroz teške lekcije naučiti kako je neminovno reći ne. Mnogo više posla će imati svi koji se bave humanim zanimanjima i aktivnostima. Možda vam dođe i da kažete sebi – što mi je sve ovo trebalo…ali samo na kratko. Može se vrlo lako dogoditi da se zauzmete za osobu kojoj uopće nije potrebna pomoć, ili ju ne želi prihvatiti,…za osobu koja laže i manipulira,…i to posebno u periodu do 27.07. kada će biti izražen utjecaj konjunkcije Marsa i Ketu-a….no, sve i da vam se spomenuto dogodi, ne očajavajte…to je vaša karmička lekcija iz koje možete naučiti mnogo toga…

– Odnosi sa drugima – 
Što se tiče odnosa sa drugim ljudima, mnogi ćete biti zatvoreni i pokazivanju emocija i osjećaja, ali to će nadomjestiti vaša dobra i plemenita djela. Venera u Djevici djeluje hladno na prvi pogled, no to je samo njen loš marketing koji ima za svoje emocije…Stoga, nemojte u ovom periodu prosuđivati emocije i osjećaje drugih na prvu…Iza nepristupačne i samoj sebi dovoljne spoljašnjosti krije se najdivnije biće, koje je samo mnogo puta ranjeno u davanju drugima…i dalje vjeruje da postoje dobri ljudi, samo trenutačno nema snage….Venera u Djevici je poput Pepeljuge. Ako npr. primjetite da je netko zatvoren i nepristupačan a pritom u ovom periodu, imate intenzivan odnos sa njime, ili da se netko koga dugo poznajete prilično promjenio i zatvorio, ne ignorirajte ga, priđite mu, jer su mu bez obzira na sve, upravo sada najpotrebnija pomoć, topla riječ, zagrljaj.

– O ljubavnim odnosima – 
Kada se radi o ljubavnim odnosima, tu situacija neće biti niti malo vesela…Najveći stereotip u astrologiji je da je Venera u Djevici hladna…Ne, Venera u Djevici voli još većom snagom, nego egzaltirana Venera u Ribama,…sa još daleko snažnijim zanosom, samo što mnogo više bira koga će voljeti, i skoro uvijek načini krivi izbor, koji ju najzad košta samoće i patnje… Sasvim logično, jer Djevica je Merkurov znak što govori o pretpostavkama, a ljubav i pretpostavke nikako ne idu pod ruku…Venera u Djevici se od silnih pretpostavki pogubi i ode u iluziju….Drugim riječima, ovaj period vam nikako neće biti lak, ukoliko ste nesretno zaljubljeni u neku osobu. Nekima će i donijeti ulazak u vezu sa osobom u koju ste nesretno zaljubljeni, ili zato što  će Merkur krenuti retrogradno, još više obnove nesretnih veza. I što drugo reći, kada i sami znate, ili makar možete pretpostaviti, sem – pazite se, ishod svega može biti još veća patnja i tuga…Ako vas zanima obnova nesretne veze, ili to da li će se riješiti situacija u nesretnoj vezi u kojoj ste, odgovor glasi – možda će na kratko djelovati da bude, ali neće,…gledajte kolko god više možete očima racia, obzirom da će vas jedan ili dva kriva, idealistična uvida ili čak poteza, zasigurno koštati još veće patnje, tuge, boli… Ukoliko samo patite za osobom koja nikako ne želi vezu sa vama, ili je između vas dvoje odavno kraj, ili je pak platonski odnos gdje nikada nije bilo početka, rješenje leži u tome da za početak stavite svoj fokus na vedrije životne teme…Zapravo, ovo važi za sve vas koji na bilo koji način volite nesretno…Naravno, stavljanje fokusa na vedrije životne teme nikako ne znači odsustvo teških emocija, ali je pravi put da lakše prebolite i odbolujete. U slučaju da se već duže vrijeme ne možete zaljubiti, zbog ljubavnog promašaja iz prošlosti, nemojte kriviti sebe, posebno nemojte izmišljati kojekakve druge razloge…Ovo je pravo vrijeme da priznate sebi, zašto se tako dugo vremena ne možete zaljubiti….znajte, jedini put ka eliminiranju određenog problema, izazova ili prepreke, očituje u tome da stvari nazovemo pravim imenom. Ako ste sami, kod mnogih će dolaziti do interesantnih poznanstava, ali moguće su brojne prepreke u realizaciji kvalitetnog odnosa. Ono što je česta prepreka kod Venere u Djevici jeste zauzetost. Venera u Djevici je jedna od najjačih astroloških prikaza druge osobe u emotivnom životu. Pa, ako vas takva uloga zadovoljava pristanite na nju. No, znajte da baš u slučaju Venere u Djevici takva uloga donosi mnogo boli,…klasična priča čekanje i nadanje, ali uzalud, izgubljeno vrijeme. Pored navedenog, ovo nije nikako dobro vrijeme za planiranje i sklapanje brakova, odnosno planiranje i otpočinjanje zajedničkog života, te proširenja obitelji…ako baš snažno želite, razlog zašto želite je baziran na strahu ili da ćete izgubiti osobu koju želite, ili da ćete ostati sami, a i jedno i drugo reflektira nedostatak samopouzdanja i samopoštovanja, pa poradite na spomenutom.

– Izražena briga o zdravlju – 
Ono što će Venera u Djevici pojačano aktivirati jeste briga o zdravlju…posebno od 24.07. kada Merkur krene retrogradno. Itekako su mogući problemi, ali nikako veći i značajniji. Radi se o zdravstvenim problemima koji se u najgorem slučaju saniraju zdravstvenim putem…Dakle, moguće prehlade, virusne i bakterijske upale i infekcije. Ukoliko imate kroničnih problema, bilo koje vrste, djelujte preventivno, ali bez panike. Slaba točka u simbolici Venere u Djevici je sustav organa za varenje, kao i urinarni sustav. Zatim, preporuča se povesti računa o tome, kakvu hranu unosite u svoj organizam, i što se tiče ispravnosti, i što se tiče toga da li vam odgovara, da li je teška i sl. Jako je dobar period za promjenu režima prehrane, kako u cilju smanjenja tjelesne težine, tako i u cilju poboljšanja sveopćeg zdravstvenog stanja. Npr. u slučaju da se sada odlučite za dijetu i naravno krenete sa njome, isprva će gubitak težine ići sporije, što će izazvati određenu frustraciju, ali već za malo više od sredine 8. mjeseca možete se nadati prvim značajnim rezultatima…što nije niti malo dug period, složit ćete se…Gledajte što više da unosite hranu koja se lako vari, kao i da jedete više puta na dan – manje porcije. Venera u Djevici significira brigu o životinjama, pa će u ovom periodu doći do toga da se mnogi odluče na  vegetarijansku ili vegansku prehranu, ili pak smanjenje unosa hrane životinjskog porijekla.  Zatim, u ovom periodu također nikako nemojte uzimati ljekove na svoju ruku, jer bi moglo doći do većih problema. Zatim, nikako nije povoljan period za promjenu načina lječenja i uvođenje nove terapije, pa ako vam takvo nešto bude predloženo, sačekajte na donošenje odluke do 07.08. kada Venera bude prešla u znak Vage, gdje joj je sjedište. Naravno, koliko god vam se lječnik koji vam predloži promjenu u terapiji ili novu terapiju bude činio dobrim, imajte na umu da i najbolji griješe, i potražite još mišljenja sa strane, te onda od 07.08 pa na dalje, donesite odluku vezano uz ovo. I još jedan savjet – u dane, kada pada kiša, kada su učestale promjene vremena, obavezno se odjevajte slojevito.

– Poslovne prilike – 
Venera se primarno ne vezuje za profesionalni aspekt života, ali znak Djevice se vezuje za radne aktivnosti, radna mjesta, poslovno okruženje, pa je važno naglasiti i utjecaj Venere u Djevici na poslovni aspekt. U ovom periodu, pružaju se veće prilike za nalaženje poslova, otvaraju se nova radna mjesta. Ipak, nikako se ne preporuča započinjati velike poslove. Nikako ne pokretati osobni biznis, nikako povlačiti krupnije poteze u okviru svog postojećeg posla, nikako ne mijenjati posao koji je kolko-tolko stabilan, i sl. U poslovnoj astrologiji Venera se vezuje za popularnost proizvoda i usluga, odnosno, za to koliko osobu vole u poslovnom okruženju, i kao radnika i općenito. Logično, Venera je na mjestu pada, pa se nikako ne preporučaju veliki poslovni potezi, jer bi moglo doći do problema i razočaranja. Također, jedan od osnovnih razloga zašto se nikako ne preporučaju novi veći poslovni potezi očituje u nemogućnosti sagledavanja šire slike tržišta, prevelike analitičnosti koja dovede upravo do onoga da se od šume ne može vidjeti drvo, tj. da se unatoč možda i dobroj prilici koja se nudi, ipak povuče loš potez. Period je povoljan, ukoliko ste nezaposleni pa tragate za poslom…U tom slučaju, sigurno je da ćete uz malo truda naći posao, mada posao koji nije niti iz bliza cijenjen proporcionalno onome koliko vrijedite, i koliko truda zahtjeva…

Ipak, na drugoj strani nikako se ne preporuča da odbijate poslove…Pristanite na posao koji vam se nudi, bez obzira što uvjeti nisu zadovoljavajući, jer vam taj posao pruža izvanrednu priliku da steknete radno iskustvo, zahvaljujući kome ćete poslije napredovati u poslovnom svijetu. Obzirom da će Venera imati snažan triplicitetni odnos sa Saturnom i da će u jednom trenutku imati aspekt trigona, posao koji vam se nudi, bez obzira na nezadovoljavajuće uvjete, stabilan je i siguran….Tako, oni koji nemaju značajnih pretenzija za uspjeh u poslu, moć će se pohvaliti i stabilnim poslom, dok svi koji težite nečem višem u poslu, ovaj posao koji sada budete našli bez obzira na nezadovoljavajuće uvjete, predstavlja odličnu odskočnu dasku za dalje.  Pored toga, povoljni su uvjeti za dodatni posao. Što se tiče poslova u inostranstvu, ili drugim regijama, upečatljiv je loš recepcijski odnos između Venere i Jupitera, planeta koji predstavlja duge boravke u inostranstvu…Spoemnuti govori o izraženoj mogućnosti da počnete raditi u inostranstvu, ali posao koji je privremenog karaktera, koji što je pozitivno predstavlja odličnu odskočnu dasku za dalje, i zbog toga nikako ne bi valjalo odbijati ga.

Kada smo kod poslova u inostranstvu, bit će pojačane pravne mjere, pa ako radite na crno, strogo vodite računa, jer biste mogli snositi veće sankcije. Onda, gledano sa poslovnog aspekta, ono što bi još trebalo naglasiti jeste da se u ovom periodu treba raščistiti sa svime što predstavlja prepreku uspješnijem poslovanju, na sve moguće načine. Npr. ako su vam se nagomilale obaveze koje su mogle da čekaju, a sada sve manje, i počinju opterećivati vas, sada se obavezno usredotočite na njih…ili npr. ako imate za riješiti određene papirološke stvari…ili npr. ako se bavite prodajom, obavezno dajte na veliko sniženje sve što vam duže vrijeme stoji,…ili npr. izbaciti onu robu ili usluge koje nisu traženi, a predstavljaju vam smetnju,…i sve u ovoj simbolici. Zatim, kako oba kontroloski nastrojena planeta, i Merkur i Mars, retrogradni, a Venera u sjedištu Merkura, te Jupiter koji predstavlja težnju ka pravdi u isto tako kontrolorski nastrojenom i poprilično strogom i rigidnom Škorpionu, aktivnosti svih inspekcija, bit će daleko intenzivnije, pa se dobro spremite, da ne bi poslije bilo brige i glavobolja oko plaćanja kazni.  Obzirom da Merkur i znak Djevica predstavljaju higijenu i čistoću, sasvim je moguće da će sanitarna inspekcija biti najopasnija.

I bez obzira na sanitarnu inspekciju, ono što predstavlja vrlo značajno područje Venere u Djevici,  to je higijena, posebno ukoliko se bavite proizvodnjom, služenjem ili distribucijom hrane, ili brigom o životinjama…Imajte na umu i to da je opći fokus za vrijeme Venere u Djevici na čistoći, higijeni i higijenskim navikama, što se svakako može odraziti i na ugled vašeg posla, poslovnog objekta, a time i na kompletno poslovanje.

Još nekoliko savjeta za period Venere u Djevici. 

Jako je važno na pravi način iskoristiti utjecaj određene planete, kako bi se omogućio protok energije koju ona predstavlja u vašem životu. I to posebno, kada je planet u slabom dostojanstvu, ili izazovnije aspektiran, ili u lošim recepcijama, kao što je to slučaj sada sa Venerom. Znajte, sve se u Kozmosu bilježi.

Neki od savjeta za pravilno korištenje energije Venere u Djevici su sljedeći:

– Budite humani, koliko više možete. Kod Venere u Djevici, preporuča se pomoći zdravstvenim ustanovama, onima čije je zdravlje značajnije ugroženo, zatim staračkim domovima, kao i osobama koje se bave volontiranjem i volonterskim udrugama. Venera u Djevici podrazumijeva brigu o životinjama, pa bi bilo jako lijepo udomiti neku napuštenu životinju, ili ako niste u mogućnosti onda pomoći azile za napuštene životinje, ili volonterske udruge. Navedene grupe su one koje apsolutno spadaju u simboliku Venere u Djevici, ali pomozite svakom kome je pomoć potrebna, što je ljudski, a upravo Venera upravo simbolizira humanost u najširem smislu.

– Uradite generalku u vašem domu. Izbacite sve dekorativne predmete koji vas vezuju za loše događaje u životu, ili vam iz bilo kog drugog razloga ne odgovaraju.

– Od kreativnih sadržaja, u ovom periodu bi vas opustile tehnike, koje podrazumijevaju maksimalnu preciznost, kao što su pletenje, heklanje, vezenje goblena, izrada manjih komada nakita, ali i igre kao što su slaganje puzli i šah.

– Uzimajte što više zelenog povrća i čajeva, zatim bobičastog voća i orašastih plodova. Stavite akcent na presnu hranu.

–  Koliko god više možete otiđite negdje gdje ćete se osamiti. Mnogo će vam značiti boravak u prirodi, na selu, odlazak u neki vjerski objekt.

– Meditirajte. Dovoljno je na 15-ak minuta osamiti se, pustiti neku laganu instrumentalnu muziku, i usmjeriti se na disanje. Pravilno disanje je iznimno važno za kvalitetan i zdrav život, pa bi u ovom periodu mogli iskoristiti pozitivne strane Venere u Djevici i otići na nekakav tečaj pravilnog disanja ili na seanse yoge gdje se uči pravilno disanje.