Šta ćete znati tek nakon deset godina braka?

Sasha Brown-Worsham za Cafemom napravila je malu analizu brakova od jedne i deset godine te na simpatičan način izdvojila šest stvari koje se ne mijenjaju, već ih prihvaćamo jer volimo odabranu osobu.

Povjerenje

Ljubav je jedno, a život nešto drugo. Zajednički život na početku pun je nepoznanica i koliko god smo zaljubljeni, ne znamo što će se dogoditi kada problemi pokucaju na vrata. S godinama zajedno prolazite kroz sve te probleme i pletete poseban odnos pun povjerenja i uzajmnog poštovanja. Nesigurnosti jednostavno nestanu.

Kućanski poslovi

U prvoj godini braka žena će muškarcu bez problema oprostiti ako je zaboravio pospremiti posuđe jer je uvjerena da je za to vrijeme imao važnijeg posla. Nakon deset godina braka u toj istoj situaciji žena će duboko udahnuti i pospremiti posuđe, svjesna da je umjesto toga suprug odveo djecu na trening, kupio namirnice i obavio još neke druge sitnice. Brak i obitelj donose toliko obaveza da je kompromis neizbježan ako želite uspjeti. Nakon deset godina braka toga ste itekako svjesni.

Izlasci i druženja

Na početku braka žene češće odbijaju izaći van s prijateljicama i radije će se sklupčati uz partnera. No nakon deset godina braka, svaka će žena jako cijeniti rijetke prilike za druženja s prijateljicama i neće im pasti na pamet da ostanu kod kuće kako bi gledale film s dragim.

Seks

Na početku braka sve je novo pa tako i pustolovine u spavaćoj sobi. Partnera nisu sigurni što se očekuje, što druga osoba voli i koliko daleko ići. To sve, naravno, ima svojih čari, ali nakon deset godina braka seks je bolji jer se savršeno poznajete, ne brinete o tome što ćete reći ili učiniti i tek tada imate izglede za nezaboravne trenutke.

Raspodjela obaveza

U prvoj godini braka parovi se često raspravljaju oko malih stvari poput računa za namirnice ili čišćenja kuće. Kroz godine već se toliko dobro poznajete da nećete izazvati svađu oko problema koji se ne mogu riješiti, već ćete se prilagoditi situaciji i izvući najbolje iz svega. U deset godina oboje ste naučili bolje komunicirati i već po govoru tijela znate što otprilike partner misli. Premalo je vremena, a previše obaveza da biste na to gubili vrijeme.

Nezaustavljivo vrijeme

Na početku braka mnoge ponekad plaši činjenica da će s određenom osobom provesti ostatak života, ali nakon dugog niza godina shvatite da vam vrijeme s voljenom osobom prebrzo curi.