Šta biljezi na tijelu kazuju: Biljeg na lijevoj ruci odaje preljubnike, narcisi imaju biljeg na stomaku, a na ramenu – osobe rođene za finansije

U nastavku pročitajte i poruke biljega na bradi, prstu, grudima, leđima… Zanimljivo da biljeg na bradi upućuje na krhko zdravlje…
Jedno od narodnih vjerovanja tiče se urođenih biljega na tijelu. Oni mogu biti tamne ili svijetle fleke na našoj koži, mogu biti najrazličitijih oblika i veličina. U zavisnosti od mjesta na tijelu na kome se biljeg nalazi, stari širom svijeta su vjerovali da ovo značajno obilježje govori nešto o ličnosti i sudbini onog ko ga nosi.

U velikom broju slučajeva vjerovalo se da biljeg nastaje božanskim dodirom i da su nosioci biljega posebni ljudi, odabrani za velika djela. Osim toga, evo šta još mogu da znače urođena obilježja na vašem tijelu:

Biljeg na stomaku
Ovo obilježje se vezuje za pohlepu i sebičnost. Osobe koje ga nose posjeduju veliku dozu narcisoidnosti.

Biljeg na grudima
Ko je po rođenju obilježen tragom u predjelu grudi treba da očekuje da u životu bude dobre sreće, pa ga u kasnijim godinama očekuje i materijalno blagostanje.

Biljeg na bradi
Ovaj biljeg može upućivati na slabije zdravlje i osjetljivu tjelesnu konstituciju.

Biljeg na leđima
Ovo je oznaka velikih boraca za istinu i pravdu. Takođe govori o velikoj otvorenosti uma onog ko nosi na sebi ovaj znak.

Biljeg na nozi
Ovaj urođeni znak govori o neodlučnom karakteru. Osobe koje je sudbina ovako obilježila često su nesigurne i teško donose odluke. U životu previše oklijevaju.

Biljeg na ramenu
Biljeg na desnom ramenu znači talenat za raspolaganje novcem. Biljeg na lijevom ramenu znači da osoba uopšte ne zna sa parama i da mu se novac uvijek nekako izmigolji iz ruku.

Biljeg na prstima
Ovo je znak nezavisnosti i slobode. Osoba sa ovim biljegom zna sama da donosi odluke, voli da rizikuje, ali često i dobija.

Biljeg na ruci
Biljeg na desnoj ruci označava osobu koja je dobar materijal za ženidbu / udaju. Takav čovjek / žena zna sa djecom i privržen(a) je domu.
Biljeg na lijevoj ruci odaje preljubnike, ali i osobe kojima je karijera na prvom mjestu u životu.