Šta bi ste vi uradili na njegovom mjestu: DJEVOJKA MU DALA BUBREG, DUGUJE JOJ ŽIVOT, ALI JE NE VOLI

Svi smo mi imali ljubavne probleme, ali problem ovog mladića prevazilazi sve naše sitne dileme

Tridesetdvogodišnji muškarac je na društvenim mrežama opisao tešku situaciju u kojoj se našao. Razlog zbog kojeg je odlučio da svoj problem ispriča svima je želja da dobije neki savjet šta da radi.

Pita da li može da ostavi djevojku ili mora da je oženi s obzirom na žrtvu koju je podnijela zbog njega. Žive zajedno već pet godina….

Nije neobična situacija da jedan partner prestane da voli drugog. To se dešava kod mnogih parova, a često bivši ljubavnici pošteno priznaju da im je život tek počeo kada su raskinuli vezu.

Ali ovaj dečko je u izuzetno teškoj situaciji. On želi da ostavi ne samo djevojku koju više ne voli, već i osobu kojoj duguje život.

Desilo se to tako što je dobio ozbiljne zdravstvene probleme, a osjećao je da je u ovoj borbi sam. Dijagnoza je bila: neizlječiva bolest bubrega, pa je bio primoran da izabere jednu od dvije opcije: dijaliza ili presađivanje bubrega.

A onda je njegova djevojka, želeći da spasi voljenog, odlučila da mu da jedan bubreg. Da nije bilo nje, danas bi bio na dijalizi. Zato je sada ne može tek tako ostaviti.

Međutim, njihov odnos je u pravoj krizi. On je više ne voli. Ne osjeća ni ljubav ni naklonost prema njoj kao prema ženi.

Jedino što osjeća prema njoj je ogromna zahvalnost! Zna da joj nikad ne može vratiti to što je učinila za njega. Shvata da ona zaslužuje odanost.

Smatra da ona nije zaslužila da pored nje bude muškarac koji je ne voli.

Sada je opet na životnoj raskrsnici: Ili da je ostavi, ili da je oženi?! Šta da uradi?

Ako ostane sa njom, osjećaće se zarobljenim, a djevojka nikad neće imati sreće sa njim.

Ako raskine sa njom, proganjaće ga osjećaj krivice, a i kritikovaće ga svi jer je napustio osobu koja mu je spasila život.

Da li vi imate savet za ovog muškarca? Šta biste vi uradili na njegovom mjestu? Odgovor podijelite u komentarima.