Srijedom se rađaju inteligentni, četvrtkom optimisti, a subotom perfekcionisti

Zašto stati na datumu rođenja? Izgleda da je važan i dan u nedjelji kada ste rođeni. Kažu da i on utiče na to da li ćete biti optimistični, brižni, ambiciozni, tihi…

Ponedjeljak

Ako ste rođeni u ponedjeljak, pomalo ste osjetljivi i emocionalni. Srećom, znate kako najbolje da upravljate svojim osjećanjima. Vi ste zaista saosjećajna i brižna osoba i uvijek ste tu kada ste potrebni voljenim osobama. Porodičan ste tip, ali ste definitivno i “mama” svojim prijateljima. Dok pokušavate da date sve od sebe da svako živi svoj najsrećniji i najzdraviji život, znate da postoji tek malo toga što možete da kontrolišete. Znate da ni vama, a posebno najbližima neće pomoći stalno uplitanje, tako da ste ipak svjesni kada treba malo da se odmaknete i pustite ih da žive svoje živote.


Utorak

Ako ste rođeni u utorak, to znači da ste prilično energični. Vi samo idete i idete i idete… Zapravo vas ne može ništa zaustaviti, jer za “opake” nema odmora. Niste doslovno opaki, ali nećete prespavati pola života ili uludo trošiti dane. Postavili ste sebi mnogo ciljeva, a zahvaljujući svojoj radnoj etici ostvarujete ih brže od većine. Ali, kad stvari ne idu kako je planirano, vaša nestrpljivost podiže svoju ružnu glavu. Bez obzira na to, znate da će se vaš poduhvat i odlučnost isplatiti.

Srijeda

Osobe rođene u srijedu izuzetno su znatiželjne. Postavljate mnogo pitanja, jer samo želite da znate zašto je sve tako. Ništa vas neće zaustaviti u potrazi za znanjem – ništa. Prilično ste prilagodljiva osoba, uvijek u stanju da razgovarate sa svakim koga sretnete. Možda ste ponekad plašljivi, ali nadoknadićete to svojom sposobnošću brzog učenja. Ne dopuštate da vas išta izbaci iz takta, čemu se drugi dive. Kada vam se nešto ispriječi na putu, vi to samo precrtate i nastavite dalje.

Četvrtak

Ti si veliki optimist, a ljudi poštuju tvoju uzbudljivu i motivacijsku prirodu. Uvijek se prema ljudima odnosiš onako kako želiš da i tebe tretiraju, zbog čega imaš mnogo prijatelja. Skoro svi te vole kad te drugi put sretnu. Također si veliki vođa, jer točno znaš što napraviti kad se pojavi problem. Tvoje se upute uvijek traže. Budući da ti često brzo sve dosadi, uvijek putuješ u udaljena mjesta. Ne možeš dugo ostati mirna, pa moraš istraživati svijet kako bi bila zadovoljna.

Petak

Budući da ste rođeni u petak, poznati ste po svojim kreativnim vještinama. Koji god medij da izaberete, majstorski ga svladate. Niko nije umjetnički nastrojeniji od vas, to je sigurno. Oduševljeni ste ljubavlju i ljepotom, tako da u svakom trenutku morate biti time okruženi u svom životu. Nemate problem s odlaskom na spa-dan ili s kupovinom luksuzne torbice. Materijalna zadovoljstva su vaša slabost. Jako vas brine šta drugi misle o vama pa se uvijek trudite da im udovoljite. Naposljetku, vi jedino želite da vas svi cijene.

Subota

Ako ste rođeni u subotu, znači da ste odgovorni i ozbiljni. Vaše vještine upravljanja vremenom su neuporedive. To vas čini pomalo perfekcionistom, ali se uvijek pridržavate svojih izuzetno visokih standarda. Sigurni ste u sebe i nikada vas previše ne brine ono što drugi misle o vama. Jedini problem je što drugi nisu takvi. To je razlog zašto se suočavate s poteškoćama kad se radi o povjerenju prema drugima. Znate da možete računati na sebe, ali to se ne može reći za različite ljude u vašem životu.

Nedjelja

Vaša ličnost je izrazito živahna. Pozitivni ste i velikodušni, uvijek spremni da pomognete onima kojima je pomoć potrebna. Sve što želite jeste da svi budu srećni. Često ste okruženi drugima, a najviše volite da provodite neko vrijeme sami. Potpuno ste nezavisni. Nemate problem da sami radite razne stvari ako su vaša tri prijatelja zauzeta drugim stvarima.