Sretnija i puna samopuzdanja – evo kako!

Zdrava ishrana i redovne posjete teretani svakako će pozitivno uticati na fizički izgled, međutim nekada nam je potreban onaj trenutni podsticaj koji će nas u nekoliko minuta podići na ljestvici atraktivnosti, ali i samopouzdanja.

1. Smijte se što više
Nema tog muškarca, a ni žene koja kao jednu od omiljenih osobina svog partnera ne navede osmijeh. Taj nas laki potez usana čini pristupačnijima, veselijima i atraktivnijima. A i popravlja nam raspoloženje u trenu.

2. Nosite crveno
Crvena je proglašena najatraktivnijom bojom po pitanju jačeg pola. Jedan od glavnih argumenata je taj da žena izgleda puno senzualnije i ženstvenije kada nosi upravo crvenu boju.

3. Nasmijte druge
Humor je, nakon odanosti i iskrenosti, najvažnija vrlina koju žene i muškarci traže kod partnera. No nemojte se ograničiti na uveseljavanje isključivo vaših boljih polovina ili potencijalnih takmičara za to mjesto. Prigodnom šalom nasmejte blagajnika, prijatelja kojeg ste sreli u prolazu.. Ukratko – koga god možete!

4. Nosite parfem
Odaberite svoj omiljeni parfem i učinite ga svojim zaštitnim znakom. Osim što ćete od drugih dobijati komplimente kako uvek lepo mirišete, i vi ćete se same osećati atraktivnije i samouverenije.

5. Pružite pažnju svom partneru
Dodatno se povežite s partnerom i pokažite mu da vam je stalo do onoga šta ima da kaže i saslušajte ga. Obratite pažnju na sitnice i pokušajte da ga iznenadite malim znacima pažnje.

6. Pokažite interes za malu djecu
Ovo važi za oba pola jer su i žene i muškarci većinom izjavili kako im je vrlo privlačno kada vide osobu koja im se sviđa ili s kojom su u ljubavnoj vezi kako se igraju s bebama i pokazuju interes za njih.

7. Nosite štikle
Naravno, ne nagovaramo vas da na kraju dana liječite otoke i žuljeve na stopalima jer ste se cijeli dan mučile na visokim petama. Ponekad ih ukomponujete u svoju dnevnu ili večernju odjevnu kombinaciju, ali pronađite par koji vam je udoban i za koji ste sigurne da vam neće prouzrokovati neugodnosti.