Srce u srcu: Pogledajte 9 prirodnih srca u obliku ostrva, šume, jezera i grebena!

Ne kaže se bez razloga da je “priroda čudo”! Mi vam predstavljamo srca koja je priroda stvorila. Za avanturiste i one željne romantike u prirodi možete obići šume, jezera, te ostrva i poneku močvara u svijetu koje je priroda oblikovala u srce.

1. Ostrvo Galešnjak
Ostrvo Galešnjak nalazi se u Hrvatskoj. Smješteno je između Pašmana i grada Turanj. Zovu ga ostrvo ljubavi. Oblik srca prvi put je primijetio Napoleonov karotograf u 19. vijeku.

2. Ostrvo u jezeru Gutirez
Nalazi se u Patagoniji između Magelanovog prolaza i Rio Negra. Na jezeru Gutirez je ostrvo u obliku srca, a najbolje se može vidjeti sa istočne strane jezera.
3. Močvara na Tajvanu
Oblik ove močvare se najbolje može vidjeti iz vazduha. Ona se nalazi u parku prirode Guandu u gradu Taipei. Pogled na pravilno srce ostavlja bez daha.

4. Tavura ostrvo
Nalazi se na Fidžiju i pravi je tropski raj. Nalazi se nedaleko od obale Viti Levu. Na njemu se nalazi luksuzan kompleks za odmor na koji obično idu parovi.

5. Šuma u Kantabriji
Na sjeveru Španije nalazi se šuma u obliku srca. Ljudi idu u njen oblizaa najčešće u balonu.
6 Jezero u Ohaju
Ovo jezero je prirodno, ali je dio privatnog posjeda i ne može se posjećivati. Možete ga vidjeti jedino iz vazduha.

7. Koralni greben kod Australije
Nalazi se u sastavu Velikih koralnih grebena. Može se vidjeti samo iz vazduha.

8. Mangrova šuma
Oblik srca ove šume prvi je primijetio fotograf Jan Artus Bertrand. Nalazi se u novoj Kaledoniji, u dijelu Malezije koja formalno pripada Francuskoj.

9. Jezero u Indiji
Ovo jezero je velika turistička atrakcija a nalazi se na vrhu planine Čembre u Indiji. Legenda kaže da se tokom cijele istorije Indije nikada nije isušilo.