Spriječite starenje kože na vratu uz ove tri vježbe

Počnite još danas, bez obzira na to imate li 19 ili 39 godina, da brinete o svom vratu


Iste žene koje mjesečno troše hiljade na proizvode za njegu lica i šminku koja će na njemu prikriti mane, često zaboravljaju da se godine primjećuju najprije na vratu i rukama. Počnite, zato, još danas, bez obzira na to imate li 19 ili 39 godina, da brinete o svom vratu.

Šta možete preduzeti da vaš vrat što duže zadrži mladoliki izgled?

Njega kože na vratu

Zaista nije neophodno da kupujete posebnu kremu samo za vrat, ali obavezno je da svakodnevno nanosite kremu na to područje. Ujutro i uveče, pri nanošenju kreme na lice, nemojte da zaboravite da istu kremu pažljivo nanesete i na vrat. To uvijek činite blagim pokretima odozdo na gore (od dekoltea prema bradi) kako kožu ne biste vukli dole.

Vježbanje vrata

Ova vježba pomoći će vam da zategnete vrat i spriječite nastanak podbratka (ili ga ublažite ako ga već imate). Stisnite usne u pozu za poljubac, zatim glavu okrenite gore i glumite da usnama želite da poljubite plafon. Osjetićete lagano zatezanje u području vrata, i tako ga učvrstiti. Vježbu svaki dan ponovite bar 20 puta.

Pravilno držanje

Ako ste stalno pogrbljeni i ako vam veći dio dana brada gotovo dodiruje ključne kosti, prije će nastati bore na vratu. Držite glavu uspravno.