Spriječite neugodu na vrijeme: Ovo su najčešći razlozi zbog kojih vam opada kosa

Međutim, ako mislite da vam sve više kose opada u zadnje vrijeme, ovo bi mogli da budu razlozi:

Frizura vam uništava kosu

Imate li posebnu vezu sa svojom peglom za kosu? Ili ste odani platinasto plavoj kosi cijele godine? Jaki proizvodi i stvari za stilizovanje kose mogu ponekad biti previše za tvoju kosu, pogotovo ako ‘slažeš’ različite tretmane jedan na drugi na već oštećenu dlaku.

Pomoći ćete sebi tako što ćete koristiti farbu koja je sličnija vašoj prirodnoj teksturi i boji. Koristite nježniji šampon bez sulfata koji pere bez dodatnog isušivanja i odbacite pegle i figaro.

Imate problema sa štitnom žlijezdom

To može izazvati iznenadni gubitak kose, ali i drugih dlakavih područja poput obrva. To se događa zbog poremećaja hormona koji je odgovoran za rast kose. Kada se riješi problem sa štitnom žlijezdom, onda bi trebalo i dlake da prestanu da opadaju. Da bi što pre izrasla, unosite hranu punu proteina poput piletine i grčkog jogurta.

Pod velikim ste stresom

Da li je posao zadnje mjesto na kom želite da budete? Jeste li nedavno prošli kroz težak raskid? Jeste li bile bolesne i vaše tijelo je van kontrole? Sve ove situacije dovode tijelo u veliki sres koji vodi do opadanja kose. Loša vijest je da treba da prođe nekoliko mjeseci prije nego što opadanje prestane. Rješenje je da se izliječi stresi kako bi prestalo.

Nedavno ste se porodili

Zahvaljujući svim hormonalnim promjenama, nove mame imaju često problema s kosom. U trudnoći visina estrogena u tijelu ‘probija krov’, što dovodi do rasta kose. Ali, te visine se snižavaju nekoliko meseci posle porođaja, što vodi do opadanja kose.