Spremite organizam za prelazni i gripozni proljetni period: Izbjegnite proljetne prehlade uz ovaj čudesni i moćni napitak!

Stručnjaci predlažu nekoliko prirodnih lekova koji su izuzetno efikasni u podizanju imuniteta, pa ih obavezno uvrstite u svoju ishranu

Proljeće samo što nije stiglo, a već „kuca“ na vrata. Od 21. marta, ako je vjerovati kalendaru, ćemo ćemo zaboraviti na ledene hladnoće i gomile snijega. Ali, zato ćemo morati da se borimo sa virusima i prehladama koje prate buđenje prirode.

Stručnjaci predlažu nekoliko prirodnih lijekova koji su izuzetno efikasni u podizanju imuniteta, pa ih obavezno uvrstite u svoju ishranu. Tu spadaju brusnica, cimet, bijeli luk, đumbir, korijen bijelog sleza, kurkuma, limun, ljuta paprika.

Uz to, preporučuje se korištenje dva izuzetno moćna ulja – crnog kima i origana. Sve ovo zajedno ojačaće vaš organizam i pripremiti ga za navalu bakterija i virusa.

Naravno, obavezno je i vježbanje,  jer umjerena aktivnost aktivira T-ćelije, vrstu bijelih krvnih zrnaca zaduženih za zaštitu tijela od infekcija. Ne treba ni spominjati pranje ruku i kvalitetan san.

 

Recept za čudesni proljetni napitak

SASTOJCI: 2 veće ili 3 manje zelene jabuke, pola limuna, đumbir

Iscijedite sve sastojke i popijte odmah, jer vitamini nestaju dužim stajanjem. U ovom periodu napitak pijte svakodnecvno.

(aura.ba)