Spremali staricu za poslednji ispraćaj, ona ih upitala: „Jesam li živa ili ne“?

Jezive su bile scene, kasnije i komične. Kad su čuli 92-godišnju staricu, dvojica su skoro izgubili svijest, a treći je istrčao u krug i dozivao pomoć „Hilfe, hilfee“

Zaposleni u mrtvačnici Minhenu kažu da je njihov posao rutina i da strah nestane, ali ono što je doživio uplašilo bi svakoga. Iz bolnice je stigao leš Marije (92) koju je bez svijesti našla medicinska sestra. Odmah su pozvani doktori, a nakon reanimacije, utvrdili su smrt.

Nakon što se rodbina oprostila, starica je prevezena u mrtvačnicu. Jedan radnik je počeo da sprema leš za kupanje, a pomoćnici su se vrtili oko njega. Svako je radio svoj posao.

„Stavio sam masku, pripremio tuš i kada sam prišao, začuo sam glas: „Jesam li živa ili ne?“

Radnik je ispustio sve iz ruku, od šoka nije mogao pustiti glas, skoro je izgubio svijest. Sličnu reakciju je imao u njegov kolega, a treći kolega koji se nalazio pred mrtvačnicom, nakon što je čujo staricin glas je istrčao vani i ponavljao je: „Hilfe, hilfe“.

Ubrzo su pritrčali i ostali radnici u mrtvačnici. Starica je bila u polu sjedećem položaju, a njihove kolege izgubljene i bez snage da ustanu. Trebalo im je nekoliko minuta da se oporave, a staricu su ogrnuli toplim ćebetom i pozvali Hitnu pomoć. Nakon toga Marija (92) je prebačena na kliniku, gdje je uvrđeno da je upala u rijedak oblik kome. O svemu je obaviještena i policija. (aura.ba)