SPOMENAR: PROČITAJTE PRVI FELJTON O ČOLI „SVE TAJNE ZDRAVKA ČOLIĆA“ OBJAVLJEN U SARAJEVSKOM AS-U

Koliko su puta Čolu ženili i razvodili, kako je sve to podnosila njegova majka, susreti sa Titom i kako se nosio s tremom kada je prvi put izvodio pjesmu „Druže Tito mi ti se kunemo“. Zašto je stala ino karijera, iskustva iz Luksemburga…. Sve ovo potkrijepljeno je i zanimljivim fotografijama. 

Osamdesete godine su bile u znaku Zdravka Čolića, miljenika masa diljem bivše Jugoslavije. Tih godina, neko je šeretski primijetio, bez Čole se nije moglo kretati ni u berbu grožđa, a novine koje nisu objavile neku fotku ili tekstić o Čoli, kao da nisu ni postojale.

Čola nije bio ters prema medijima, ali je uvijek bježao od svog privatnog života, nekako je sve to pokušavao sakriti, držati daleko od očiju javnosti. Dugo mu je trebalo tih godina da pristane na objavu feljtona o njegovih prvih deset godina blistave karijere u tada najtiražnijem jugoslovenskom nedjeljniku i  tabolidu AS pod naslovom „Sve tajne Zdravka Čolića“. Štampani tiraž AS-a tada se kretao oko 360.000 primjeraka.

Autor feljtona Zlatko Srkalović je u ovom serijalu približio publici muzičkog idola i sve to ilustrirao zanimljivim fotografijama. Vrijednije od svega toga da i u ovom serijalu se osjeti Čolina ljudska dimenzija, iskrenost i sarajevska duša. On je zvijezda, umjetnik, akademski građanin, miljenik masa, on je ČOLA. A zapravo – taj ČOLA je samo jedno fino odgojeno sarajevsko čeljade, zbog kojeg luduju djevojke i dame, a kritike o njegovim vokalnim sposobnostima i umjetničkim vrijednostima su pune pozitivnih ocjena.

Koliko su puta Čolu ženili i razvodili, kako je sve to podnosila njegova majka, susreti sa Titom i kako se nosio s tremom kada je prvi put izvodio pjesmu „Druže Tito mi ti se kunemo“. Zašto je stala ino karijera, iskustva iz Luksemburga…. Sve ovo potkrijepljeno je i zanimljivim fotografijama. (aura.ba)

Pogledajte video: