SPOMENAR: PRESRETNA HANKA NA PRVOM LJETOVANJU SA MINELOM U SLANOM!

Ova fotografija je nastala u Slanom, u avgustu 1981. godine. Hanka je u plićaku sa Minelom. Te godine Minela nije naučila plivati

Hanka Paldum i kćerka Minela na odmoru u Slanom 81. god. (aura.ba)

Godinama je slavna Hanka Paldum očekivala trenutak da se nazove majkom. U braku sa Muradifom Brkićem, za kojeg se udala samo što je postala punoljetna, uporedo je njegovala pjesmu, Muftino školovanje i roditeljstvo.

Nažalost, nije uspijevala odmah nazvati se majkom. U periodu od nepune tri godine imala je čak sedam spontanih pobačaja. Plod nije uspijevala održati duže od tri mjeseca. Njeni najbliži prijatelji i rodbina pamte ushićenost kad bi osjetila da je trudna. Tada bi se milovala po stomaku, pa tepala bebi „Moj mali Muftica“.

Nakon svakog gubitka ploda, padala bi u teške krize. Jedno vrijeme bi se povlačila u samoću. Patila bi, plakala i očajavala. Uz nju su tada najčepšće bili Nada Mamula, Azemina Grbić, Beba Selimović, Meho Puzić, pa i Lepa Lukić.

Zahvaljujući savjetima najboljih jugoslovenskih stručnjaka Hanka je na kraju uspjela postati majka. U zenitu popularnosti povukla se sa scene i skoro cijelu trudnoću strogo mirovala. Carskim rezom je na svijet donijela Minelu. Njeno rođenje slavilo se danima….

Od tada u Hankinom životu kćerka Minela, a kasnije i sin Mirza su bili i ostali centar svijeta. Ova fotografija je nastala u Slanom, u avgustu 1982. godine. Hanka je u plićaku sa Minelom. Te godine Minela nije naučila plivati….

(E.M/aura.ba)