Spomenar: POGLEDAJTE SEKSI BILJU PRIJE 30 GODINA, TADA JE PJEVALA „UĐI MI, UĐI MI“ U ….

Fotografija je nastala prije više od tri decenije, kada je seksipilna i prirodno prsata Bilja svoje diskografske prvjence snimala za sarajevski „Diskoton“
Biljanu Jeftić danas znamo kao pristojnu i odmjerenu pjevačicu koja je uvijek odjevene poput prave dame. Sretno je udata za Acu Ilića, divna majka sina jedinca Ivana.

Međutim, malo je poznato da je i ona na početku karijere pokušavala osvojiti publiku seksipilom. Imala je sve atribute, prije svega bujne grudi i mladost. Čak je snimala i pomalo golicave pjesme, poput prvog hita „Uđi mi u trag“, u refrenu provocira ponavljajući „Uđi mi, uđi mi…, pa onda dodaje u trag“.

Ideja je to legendarne tekst autorke Radmile Todorović, koja je uvela u svijet estrade. Za nju je pisala velike hitove, između ostalog i čuvenu pjesmu „Evo ti srce na dlanu“.

A kako je Radmila bilja zaljubljena u Halida Muslimovića tih godina, svoju polenku Bilju Jeftić je ubacila u njegovu turneju nazvanu „Putujući zemljotres“. Halid će od Nišlijke tražiti da još više skrati suknjicu, izreže dublji dekolte, te da napravi seriju seksi fotografija za velike postere.

Pričalo se da su Halid i Biljana u šemi. Međutim, to nije istina. Halid je kasnije priznao da jedino Biljanu i Zoricu Brunclik nije uspio odvesti u krevet.