SPOMENAR: CECA, NJEN TATA SLOBODAN VELIČKOVIĆ, MUJO ISANOVIĆ…. NA ROBNOJ KUĆI „SARAJKA“

Tih godina Ceca je bila apsolutno apolitična, baš kao i njen otac Slobo. Njemu je bilo dovoljno dati koju čašicu rakije da popije i sve mu bilo ravno do mora

Ceca i tata joj Slobo u Sarajevu

O Ceci se priča sve i svašta. Na neke stvari ona nikada nije reagovala, o nekima izbjegava i da priča. Ova fotografija nastala je u Robnoj kući „Sarajka“ devedesetih godina prošlog vijeka, gdje je Ceca tada obarala rekorde posjećenosti. Prije nje Sinan je uspio okupiti 700 ljudi, a ona se približila cifri od hiljadu posjetilaca.

U to vrijeme Ceca je bila popularnija u Bosni, nego u Srbiji, što je i razumljivo jer tamo je monopol držala Dragana Mirković. Njeni saradnici nisu dozvoljavali bilo kojoj mlađoj zvijezdi da ispliva u sami vrh. Zato je Ceca na „Ilidži 88“ sa pjesmom „Cvetak zanovetak“ osvojila jednu od festivalskih nagrada. Nakon toga je na prestižnim manifestacijama „Naj hit“ u Sarajevu svake godine osvajala najveća priznanja.

Tih godina Ceca je bila apsolutno apolitična, baš kao i njen otac Slobo. Njemu je bilo dovoljno dati koju čašicu rakije da popije i sve mu bilo ravno do mora. Jednom prilikom, za vrijeme nastupa u Visokom, gdje je bilo nekoliko hiljada posjetilaca, a među njima i veliki broj žena u muslimanskoj narodnoj nošnji, po završetku nastupa Ceca je molila da joj se napravi kopija video snimka i da pokaže svojima u Žitorađi kako je vole Muslimani (njene riječi pred autorom ovog teksta, iz čije kuće u Sarajevu se bukvalno i udala 30. decembra 1991. godine. Ali, o tome u slijedećoj priči….