Špinat treba jesti svakog dana! Jača imunitet, štiti od raka…

Špinat je čarobna biljka, jer s njome neopisivo lako možete popraviti svoje zdravlje, a možete ga koristiti za ojačanje imuniteta, ali i kao zaštitnika od raka.

Dodavanje špinata u prehanu, jednostavna je metoda kojom se spriječava razvoj i rast kancerogenih stanica. Zeleno povrće saveznik je kojega morate svakodnevno imati na jelovniku. Uz špinat, kao korisne namirnice preporučuju se kelj, kupus te zelena salata. Radi se o namirnicama koje obiluju karotenoidom, pigmentnom koji ima antioksidativni učinak, a prema istraživanjima, takva hrana spriječava rak grla, usne šupljine i pluća te usporava rak dojke.

Špinat se savjetuje i zbog vitamina K, važnog saveznika u održavanju zdravlja kostiju, a ovaj vitamin važan je zbog pravilne mineralizacije kostiju. Špinat je uz to dragocjen za probavu i čišćenje organizma. Utječe na ljepotu kose i noktiju, a koristiti ga zbog kalija, folata i magnehzija mogu i oni koji muku muče s visokim pritiskom.