Spavati ili ne sa ljubimcom: 7 RAZLOGA DA PSA ILI MAČKU PUSTITE U KREVET

Svi smo čuli da to ne bismo trebali da radimo: pozivanje psa u krevet. Ljudi vjeruju da je prljavo i jednostavno nije dobro za vas. Spavanje u istom krevetu sa ljubimcem možda ipak nije tako loše kao što se predstavlja.

Puštanje četvoronožnog najboljeg prijatelja da provede noć sa vama ima i zdravstvenih koristi, a bolje je i za vašeg psa! Ovo je sedam koristi od dijeljenja kreveta sa psom

1. Oni vam pružaju udobnost
Bilo da je u pitanju njihovo toplo tijelo ili ritmično disanje, u psu postoji samo nešto tako utješno. Čine vaš krevet još udobnijim!

2. Pomažu u borbi protiv nesanice
Njihovo prisustvo podstiče smirenje, oslobađanje od stresa i osjećaj sigurnosti. Dakle, u osnovi, oduzimaju vam sve stvari koje vas drže budnim noću!

3. Ušuškavanje uz njih ublažava stres i anksioznost
Kao što su terapeutski psi pokazali, prisustvo psića odlično oslobađa od stresa. Njihova pažljiva priroda može djelovati umirujuće, pišu Novosti.

4. Oni pružaju toplinu
Njihova topla tijela i sklonost da se sklupčaju što je moguće bliže svojim ljudima rade kao mali radijator u krevetu. Iako ovo može biti teško tokom ljeta, ko ne voli malo prirodne topline u prohladnoj noći?

5. Pomažu u borbi protiv depresije
Jedna stvar koju psi nude bez pitanja je bezuslovna ljubav. Za nekoga ko se bori sa depresijom, do ove vrste veze može biti teško doći. Njegov prijem, bez postavljanja pitanja, može učiniti čuda u posebno teškim vremenima.

6. Zbog njih se osjećate bezbjedno
Znati da postoji još neko uz vas, da nadzire kada ste najranjiviji je tako utješan osjećaj. Njihov super sluh i sklonost lajanju na strance svakako doprinose tome.

7. To je dobro i za vašeg psa
Ne postoji ništa na svijetu što vaš pas voli više od vas, pa će im omogućavanje da potroše to dodatno vrijeme na ušuškavanje donijeti još više zadovoljstva.