„Spavao“ 10 mjeseci: KADA SE PROBUDIO IZ KOME, NIŠTA NIJE ZNAO O KORONI, A DVA PUTA JE PRELEŽAO

Tinejdžer Džozef Flavil probudio se iz desetomjesečne kome i uopšte ne zna za pandemiju kovida 19, kojim se tokom ležanja u bolnici zarazio dva puta.

Devetnaestogodišnjaka je udario automobil u Bartonu na Trentu 1. marta prošle godine, tri nedjelje prije uvođenja prvog lokdauna u Velikoj Britaniji. Od tada je proveo 10 mjeseci u komi jer je zadobio povrede glave, ali je nedavno počeo da se oporavlja i postao svjestan.

Njegova ujna Sali Flavil Smit rekla je za Gardijan da Džozef ne zna ništa o pandemiji, pošto je “spavao” 10 mjeseci.

“Ne znam odakle da počnem. Da mi je neko prije godinu dana rekao šta će se sve desiti prošle godine, mislim da mu ne bih vjerovala. Ne znam da li će Džozef shvatiti šta se sve desilo”, kaže ona.

Džozefova porodica je pokušala da mu putem video-poziva objasni da zbog mjera protiv širenja kovida 19 ne može da bude pored njega.

“Kada je budan, pokušavamo da mu objasnimo da bismo željeli da budemo tu i držimo ga za ruku, ali jednostavno ne možemo. Još uvijek ne shvata razmjere pandemije”, navodi Sali Flavil Smit.

Tinejdžer, koji je liječen u opštoj bolnici u Lesteru prebačen je u specijalizovani centar za oporavak u Stouku na Trentu. Počeo je da voljno pomjera udove, a sa porodicom i prijateljima komunicira trepćući i smiješeći se.