Spavanje u ovoj pozi topi kilograme

Istraživanja pokazuju da dok spavamo trošimo 60 kalorija po satu, ali to nije pravilo i kod osoba koje imaju probleme sa sistemom organa za varenje. Ako ste često naduti, imate gasove, muči vas gorušica ili imate neredovnu stolicu, treba da probate jeftnu i laku terapiju sa odgovarajućom pozom za spavanje.

Stručnjaci predlažu da osobe koje imaju probleme sa varenjem treba da spavaju na lijevom boku. Organi za varenje zauzimaju više prostora na lijevoj strani ljudskog tijela, pa se spavanjem na lijevom boku uspostavlja balans i podstiče pravilan proces varenja hrane i ubrzava se probava.

Crni sljez je nezaoblizan sastojak čajnih mješavina koje se koriste kod prehlada, suhog i upornog kašlja, kao i za ispiranje usta i grla. Ova čajna mješavina smiruje kašalj i “sviranje” u grudima. Takođe možete da ga pijete kad vas muče blaža dijareja i kao oblogu za nadraženu kožu i sluzokožu.

SASTOJCI:

– 4 kašičice crnog sljeza

– 1/2 l prokuhane vode

– 2,5 dl soka od pomorandže

– 2,5 dl soka od jabuke

– 1/3 štapića od cimeta

PRIPREMA:

– Usitnjene suhe cvjetove i listove crnog sljeza preliti prokuhanom vodom, pokriveno ostaviti da odstoji 10-15 minuta i procijediti.

– U čaj umiješati sok od pomorandže i sok od jabuke.

– Punč zagrijati, začiniti cimetom, a po želji i medom i uzimati vruć.