Spasonosni sirup doktorice Trobradović: Eliksir sa Kavkaza je šamar za sve ljekare i naučnike, medicine i farmaciju!

Sa dijagnozom rak jetre niko mi nije mogao garantovati duži život od godinu-dvije. Uveliko sam se pripremala za odlazak na vječna počivališta. S većim dijelom porodice, rodbine i komšija već sam se oprostila. Halalila svima i halala zatražila. Nisam željela da me iko pamti i po čemu ružnom. To je bilo prije tri godine. Danas sam još uvijek živa. I zdrava. Redovno uzimam samo Eliksir sa Kavkaza, dom i krevet štitim Cedar neutralizer pločom.

Piše: Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Nekada prije, davno, smatralo se da samo lijekovi pomažu, liječe, nude zdravlje. Dobro, i tada je bilo pojedinaca koji su znali vrijednost alternativne medicine, i koristili se njome ali, doktori su bili ovozemaljski bogovi kojima se klanjalo, štovalo ih se, darove prinosilo.

– Danas se situacija umnogome promijenila. Zvanična medicina pada na koljena. Sve je više nas koji smo ubijeđeni, podržani iskustvenim činjenicama, da je hrana ta koja pomaže, liječi, zatim uredan život lišen stresa, a ispunjen harmonijom, ljubavlju. Zatim fizička aktivnost, sunčeva svjetlost, boravak u prirodi. Na koncu, ono najvažnije – neka od alternativnih tehnika, u zavisnosti od zdravstvenog problema kojeg imate. U mom je slučaju, glavnim se lijekom pokazala terapija Cedar Neutralizer pločom i Eliksirom sa Kavkaza – kaže Selima, a Admira potvrdno klima glavom.

Ove dvije žene, zatekli smo u ugodnom ćaskanju sa dr. Trobradović u njenoj ordinaciji. Prisustvovali smo zanimljivom razgovoru te zabilježili vrlo zanimljive i dirljive priče.

 Oteknuće abdomena

Selimu F., (48) iz Njemačke, a rodom iz Čajniča i Admiru P., (45), takođe iz Njemačke, a porijeklom iz Jajca, ne povezuje ništa u životu, a opet, sve ih povezuje. Ove dvije žene, do unazad godinu dana, nisu se poznavale. Nikad se ranije ni srele nisu. Obje je vihor ratnih dešavanja odveo prije dvadesetak godina u Njemačku. Admira je Jajce napustila sa majkom i bratom, a Selima Čajniče sa mužem i tek rođenom bebom. Obje danas žive u njemačkom gradu Vupertalu.

Slučajnost je htjela i da se obje razbole u isto vrijeme. Selimi je prije tri godine dijagnosticiran rak jetre, Admiri, isto prije tri godine – rak grlića maternice.
Liječile su se i istoj bolnici no, srele se nikad nisu.

– Možda i jesmo. Kokad su te bolnice prostrane, stotinu nekih hodnika ima. Samo, kad si bolestan, povučeš se u sebe, neki svoj svijet. Ne gledaš oko sebe, i kad te neko okrzne ramenom, ti se izvineš gledajući u pod i produžiš dalje. Nije ti do priče. Tad ti nije ni do čega – pojašnjava Admira.

Nijedna od njih dvije u Sarajevu nema rodbine, čak ni prijatelja. Ipak, za Šuhretu će obje reći da im je više od prijatelja, više od roda. Ona je njihov spasioc. A ovo je njihova priča…

– Za rak jetre se kaže da napada tiho. U početku, nema nekih konkretnih simptoma, zato ga je veoma teško otkriti na vrijeme, a upravo je vrijeme najdragocjenija ispomoć u ovoj bolesti. U mom slučaju, bolest je otkrivena dosta kasno.

– Mučnine i gubitak težine sam pripisala izuzetno visokim temperaturama. Nejenjavajuću bol u abdomenu i leđima takođe nisam smatrala ozbiljnim simptomom. Malo sam više odmarala tih dana, manje se kretala i na leđa privijala obloge od kupusa i bananine kore. Uplašila sam se tek sljedećeg simptoma – oteknuća abdomena. Dijagnozu sam veoma brzo dobila – uvodi nas u historijat svoje bolesti Selima.

U nastavku kazuje kako nije poklekla – odlučila je da bude disciplinovan pacijent i postupa po uputama ljekara – svog oficijelnog ali i privatnog koga je odabrala na osnovu dobrih referenci, toplih preporuka svojih prijatelja. Riječ je o doktorici Šuhreti Seki Trobradović čiji je pacijent postala prije nešto više od godinu dana.

 Cedar ploča

– Kažu da se očajan čovjek hvata za slamku, pa vjeruje kojekome i koječemu, ili, u velikom broju slučaja i odustane, digne ruke od svega pa i onoga što bi mu moglo pomoći. Ali, kako znati šta je prava pomoć, ko je pravi iscjelitelj i ko ima lijek koji upravo nama treba, odgovora nam i koji nam može pomoći kada se suočimo sa teškom, opasnom i smrtonosnom bolesti? Sa rakom? Ja sam znala da sam ispravno postupila čim sam kročila u ordinaciju doktorice Trobradović.

– Doktorica je mislila da smo je ja i Selima posjetile skupa jer je eto sudbina htjela da joj na vrata zakucamo istog dana. A obje došle iz Njemačke. Čak istog grada. Ja sam imala termin u podne, Admira dva sata prije mene. Otada datira naše prijateljstvo. Nije mala slučajnost da živimo u istom gradu, potječemo iz iste države, obje se razbolimo u isto vrijeme i obje zatražimo pomoć na istom mjestu!.

Zajedničkih tema našlo se na pretek. Dvije su se žene naprasno zbližile, dolazile u Sarajevo zajedno, razmjenjivale iskustva sa terapijama. I jedna i druga je koristila Eliksir sa Kavkaza te Cedar Neutralizer ploču. Ova je terapija Selimi izliječila rak jetre, a Admiri rak na grliću maternice.

– Ginekologu sam običavala ići redovno, svaka tri mjeseca, četiri puta godišnje. I tako godinama unazad. Kao da sam imala osjećaj da ću biti žrtva te najopasnije bolesti za žene – kazuje na početku Admira. Kao da ne želi govoriti o sebi i svojoj bolesti. Pažljivo sluša svoju novu prijateljicu. Zapravo, njih dvije, Selimu i dr. Trobradović.
Ipak, nismo u pravu. Veoma temeljito, Admira nas je uputila u svaki detalj svoje dramatične borbe za spašavanje zdravlja i života. Prenosimo u kratim crtama njenu priču.

 Karcinom G3

Sa jednog od redovnih ginekoloških pregleda, upućena sam na biopsiju. Otkriven mi je karcinom G3 (gradacija vrsta karcinoma u medicini – G1 – visoko diferencirani karcinom;G2 – umjereno diferencirani karcinom i G3 – nediferencirani karcinom).

– Imala sam operaciju, nakon koje je papa test i dalje bio loš. Određena mi je hemoterapija, i baš nekako u to vrijeme, čula sam za dr. Trobradović. Ostatak priče znate. Terapija doktorice Trobradović vratila mi je život. Raka nema. Mom je mužu vratila suprugu, djeci majku, roditeljima dijete. Hvala joj beskrajno. Mogu naučnici još milion godina dumati u laboratorijama, mogu se granati farmaceutske kompanije, nicati apoteke, mogu nas doktori plašiti svojim ozbiljnim držanje, bijelim mantilima i stetoskopima ali – sve je to ništa u poređenju sa ovom krasnom damom. I ona je doktor, ali je prije svega čovjek. Čudo. Posjeduje lijekove kakve niko na svijetu nema! Ona liječi, ona pomaže, ozdravlja.
Ova je žena toliko neiskvarena, poštena, divna – ma zaista se ovakve ljudske veličine rijetko sreću. Čast mi je što je poznajem – kaže Admira, a Selima dovršava priču za obje:

Kod raka jetre hemoterapija se primjenjuje na poseban način – direktnim davanjem lijeka u žile jetara ili čak samoga tumora. To se postiže uvlačenjem katetera kroz žilu noge, preko trbuha do u glavnu žilu jetara i onda selektivno, tačno u najbližu žilu koja hrani tumor. Pri tome se daje citostatik, koji direktno uništava tumorske stanice, i uz to drugi lijek, koji začepljuje žilu tako da se tumor iz nje više ne hrani. Taj se postupak zove kemoembolizacija tumora i u liječenju lokaliziranih (samo u jetrima) tumora njime se postižu dobri rezultati. Kod mene nisu bili baš tako dobri sve dok nisam počela piti prve gutljaje Eliksira sa Kavkaza. Nakon toga, sve je teklo glatko. Danas je bolest iza nas.

error: Content is protected !!