Sokom od celera do manjeg konfekcijskog broja!

Redovni treninzi i zdrava prehrana, kombinacija su koja će vašem tijelu i duhu dati višak energije i pomoći vam da se veoma uspješno borite s viškom kilograma.

Da bi do došlo učinkovitog gubljenja kilograma, morate pokrenuti metabolizam, a to vam neće odgovarati samo na tjelesnoj, nego i mentalnoj razini.

Sok od celera je postao najpopularniji napitak i to preko noći upravo zato što potiče metabolizam. Celer je veoma zdrav, obiluje vitaminima A, C, B i E pa predstavlja pravi prirodni čistač organizma te ima jak diuretski učinak. Usto je i odličan saveznik u borbi s bakterijskim infekcijama.

Vlakna i voda, koji su sastavni dio soka od celera, potiču izbacivanje toksina iz tijela, i to izbacivanjem tekućine. Tako se organizam čisti i oslobađa od štetnih tvari.

Recept

Odvojite listove celera, a korijen isijecite na nekoliko komada. Komade celera stavite u blender i dodajte malo vode.

Ako se ne možete naviknuti na čisti sok od celera, uvijek možete dodati malo limuna, đumbira, krastavca, pa čak i kašičicu meda.

Preporučujemo da ovaj sok pijete nekoliko puta dnevno te da ga obvezno uvrstite u dio svoje jutarnje rutine. Ne zaboravite bočicu ovog soka uvijek imati sa sobom u torbi, kako bi vam bio prva pomoć u trenucima kada ostanete bez energije.