ŠOKANTNO: ZBOG ANTIBIOTIKA U MESU LJUDI POSTAJU OTPORNI NA LIJEKOVE

Stočari danas stavljaju preventivno antibiotike u hranu, a kada potrošači pojedu takvo meso, bakterije u organizmu postaju otporne na antibiotike

Meso i mesne prerađevine koje se nalaze na domaćem tržištu, prepuni su pesticida i antibiotika koji kod ljudi mogu izazvati gušenje i alergije, a u najgorim slučajevima kancer debelog crijeva i smrt! Najveći problem predstavlja upotreba antibiotika u stočnoj hrani, jer pomoću njih stoka bolje napreduje i ne razbolijeva se.

Nekada su se antibiotici koristili samo nekoliko mjeseci tokom liječenja stoke, a u tom periodu je zabranjeno koristiti njihovo meso i mlijeko. Da bi se to izbjeglo, stočari danas stavljaju preventivno antibiotike u hranu, a kada potrošači pojedu takvo meso, bakterije u organizmu postaju otporne na antibiotike- tvrde veterinarski stručnjaci i upozoravaju da prekomjernom upotrebom ovakvog mesa ili mlijeka postajemo otporni na lijekove koje nam doktori prepisuju.

– Imate slučaj gdje seljak kravi koja ima upalu vimena da antibiotik, a potom prodaje njeno mlijeko. Kada ga popiju potrošači koji su alergični na antibiotike, to dovodi do prestanka rada srca- upozoravaju stručnjaci.

Svakodnevna konzumacija mesa punog aditiva, hormona i antibiotika dovodi do dobijanja crijevnih infekcija i karcinoma, a stručnjaci upozoravaju da trebalo pod hitno pooštriti kazne za nesavjesne prodavače.

Sve dok neko ne bude snosio posljedice neće biti puno pomaka. Nadležni bi morali bar objaviti spisak proizvođača koji daju antibiotike životinjama, što bi bila dovoljna kazna, jer kod njih više niko ne bi kupovao meso!

Komentari

komentara