Šokantno svjedočenje Larise B. iz Tuzle: Sihiri u cipelama – nevolje u glavi, porodici, ljubavi i poslu!

Do prije dvije godine, u Larisinom je životu sve bilo uredno. A onda se preko noći sve promijenilo. Isprobala je tuđe cipele i ne znajući da su poprskane mrtvačkom vodom. Magija je bila namijenjena drugoj osobi ali je i Larisa dobila “svoju porciju zla”.

 

Primjer Larise B., (36) iz Tuzle, vrlo dobro ilustruje kako se sve može izgubiti u času zbog sihira A ona je bila izgubila skoro sve. Posao, zdravlje, ljubav, pamet…Da se vrati na stari kolosjek, da povrati pamet i pređašnji život, pomogla joj je duhovna iscjeliteljka i vidovnjakinja Kada Radetinac.

– Da joj se nisam obratila za pomoć, sasvim je izvjesno da danas ne bih razgovarala sa vama već bih možda bila pod zemljom ili u ludnici ili…da ne nagađam. Ne bi bilo dobro – rekla nam je Larisa u telefonskom razgovoru.

Naša se sagovornica upravo spremala na more. Nakon svega proživljenog, odmor joj je prijeko potreban. Izliječila se jeste ali, vreli pijesak, sunce i more, dodatno će veli, rasteretiti njena pleća.

– Kola su u mom životu nizbrdo krenula prije dvije godine. noć u kojoj se zlo uvuklo u moj život, pamtim kao da je bilo juče. Bila sam kod prijateljice Irene, tješila je. Ostavio je momak, na poslu je proglašena tehnološkim viškom. Imala je i nekih zdravstvenih problema. Osim toga, neki, njoj nepoznati obožavatelj, slao joj je svakog petka poklone. Samo bi pred vratima našla buket ruža, parfem, naparfemisana pisma u sandučetu, čokolade…tog dana kad sam je srela, ispred vrata je pronašla cipele. Prekrasne, nimalo jeftine.

– Uzmi ih sebi, ne sviđa mi se boja – ponudila je velikodušno.

– Isprobala sam ih ali su mi bile malo tijesne. Nisam tad znala da, koračajući njenim stanom u novim cipelama, zakoračujem u jedan sasvim novi svijet. Svijet čarki, izmaglice, opsjena, utvara…- prisjeća se Larisa.

Iste noći, završila je u hitnoj. Napad gušenja, strah da ju je zadesio infarkt, povraćanje, stezanje u prsnom košu…

– Ljekari su mi dali neko sredstvo za smirenje. Nekoliko nalaza, pregled specijalista – nisu otkrili ništa neuobičajeno. Vrućine i stres – rekli su.

– Sutradan, ležeći u krevetu, imala sam snoviđenje, halucinaciju, ne znam ni kako bih to opisala. Kao da je moje tijelo izašlo iz mene, kao da su postojale dvije ja. Zatvorila sam oči ali prizor sam i dalje vidjela. Sutradan, mama mi je došla u posjetu, a ja sam imala osjećaj da se ona pretvara u patuljka dok ja rastem u diva. Kao David i Golijat – prisjeća se Larisa.

Naredne dvije godine, društvo su joj pravili nevidljivi zvukovi i bića. Osim toga, sreća joj je okrenula leđa u potpunosti.

– Non-stop sam visila kod doktora. Momak me ostavio, na poslu sam dobila otkaz. Bojala sam se ljudi. Nisam izlazila iz kuće. Razvila sam hiljadu i jednu fobiju.

Kod hodža kaže nije odlazila, imala je fobiju od ljudi i izlazaka iz kuće ali, drugi su joj donosili naučenu vodu, zapise…

– Slala sam majku gdje god sam čula da ima neko da pomaže. Lijeka nije bilo. Tek kod Kade, desit će se čudo.

– Kada ne samo da je sa mene skinula zlo već i sa one moje prijateljice koja je u međuvremenu skroz propala. Saznali smo naime da je Irena imala momka, vrlo ljubomornog i posesivnog. Kad ga je ostavila, zarekao joj se, on ili nijedan drugi. Ona je ipak našla drugog, pa joj je on počeo slati poklone. Bili su to sihiri, predmeti uglavnom nabajani ili poprskani mrtvačkom vodom. S onim cipelama, dio “kolača” dobila sam i ja.

– U međuvremenu, ona je propatila gore nego ja. A sa poništavanjem moga zla, spalo je zlo i sa nje. Naravno, i ona je dodatno posjetila Kadu, prošla kroz neke rituale pročišćenja. Dobili smo i zaštite. Najljepše pod svega bilo je gledati ona kola koja su preko noći krenula nizbrdo, kako se uzdižu, penju naviše. Nestale su utvare, halucinacije, nevidljivi glasovi su utihli.

– Ozdravile smo obje, i ja i Irena. Oporavile se, preporodile. Svo zlo je nestalo iz našeg života. Pakujemo se upravo, idemo na more da napunimo baterije, a odmor nam dodatno uveseljava vijest da je ona njena protuha od bivšeg momka, u sosu u kojem smo nas dvije bile. Zlo se vraća, zlo se plaća…

– Sihiri su danas naša nacionalna dijagnoza. Mnogo je zlih i zavidnih osoba koje su spremne uništiti tuđu sreću. Pomoći ima, ali je treba tražiti na pravom mjestu – poručuje najbolja duhovna iscjeliteljka Kada Radetinac.