Šokantno svjedočenje A. B. iz Dubrovnika: DUHOVI SU HARALI NAŠOM VILOM; NISMO JE MOGLI PRODATI, A BILI SMO KAO PAS I MAČKA!

U nekih pola godina dolazilo je bar perdesetak potencijalnih kupaca, od kojih je njih nekoliko imalo novac uz sebe. Na sve naše uslove pristanu, odu u obilazak Dubrovnika I nikada se više ne pojave. Jedna mi je gospođa kazala da je vila prelijepa, ali da ona osjeća čudnu jezu u njoj, ted a ipak ne želi da je kupi.

Naša ogromna kuća, smještena u jezgru Dobrovnika, stara je stotinjak godina. Prema pričama moga muža, sagradio ju je njegov otac. Zapravo, proširio. Njihova loza vijekovima je tu imala iamnje. Kako su finanijski jačali, a Dubrovnik postajao turistička atrakcija, oni su nizali sprat do sprada. Zvali su je “Antina vila”. Prelijepo je izgledala, kao dvorac iz bajki. Jas am je tako doživljavala.

  • U ovoj kući sam provela prelijepih sedam godina bračnog života, a onda je sve krenulo niz brdo. Neuspjela jedna trudnoća, pa druga… More prolivenih suza, osjećaj nemoći, a sve veća hladnoća između muža I mene. Na kraju je on otišao u pomorce. Mjesecima ga nije bilo doma – započela je priču A.B.iz Dubrovnika..

Duhovi

U tim trenucima moje samoće dugo nisam bila svjesna da se čudne stvari u mome životu I u tom “dvorcu samoće” ne događaju slučajno. Sjećam se jednog jutra, Ustala sam i mahinalno, onako još bunovna tražila posudu za kafu gdje inače stoji, ali je nije bilo. To mer je malo štrecnulo i jako zbunilo. Počela sam preturati po kuhinji, ali ni traga od posude… Našla sam je, vjerovali ili ne, ispred ulaznih vrata. Bila je napola napunjena kafom, pored dvije šoljice, do pola ispijene. Kao da je neko tu boravio. A dobro sam znala da veče prije toga nisam imala nikakve goste I da posudu za kafu uopće nisam iznosila.

Slijedećeg jutra na gornjem spratu sam pronašla razbacane stvari po kući. A tu noć je gore iznad moje glave baš nešto lupalo, udaralo…. Šokirala sam se kada sam u sobi u kojoj nikada nije spavao moj muž, pronašla njegovu pidžamu, bačenu na uganoj garniture.

Pomislila sam da je došao, pa da me želio iznenaditi. Pozovem ga I odmah direktno kažem zašto se krije po kući, a on me ismijava. Kažem mu za pidžamu, a on mene optuži da imam švalera I das am pogubila razum.

Danima mi se nije više javljao. Na moj poziv, nije se uopće htio javljati. Jas am, za to vrijeme, u kući prolazila kroz scene strave i užasa. Kao u jastravičnijim horror filmovima. Nikada mira u kući. Uvijek neka škripa stvari, lupa, pucketanje, koraci, gašenje TV prijemnika, iako je daljinski bio pored mene u fotelji, pa onda  pucketanje ugašenog televizora, mrlje po zidovima, nestajanje stvari i što je najgore, plač djeteta kojeg ne vidim, ali čujem…

Tri tretmana

Panično sam tražila da se muž vrati kući, uslovila sam gad a ću sve napustiti. I zaista je došau u roku od desetak dana. Ali, hladan i nezainteresiran za našu budućnost, čak I za kuću. Hladno je predložio razvod, priznao mi da ima drugu ženu, da prema meni, a ni prema Dubrovniku više ništa ne osjeća. .

Dovedena sam pred svršen čin, nisam imala izbora. On je želio dijete, ja nisam mogla roditi. U neku ruku sam ga I shvatila. Pomirila sam se sa sudbinom I dogovorom da prodamo vilu, te tako njemu ispunimo želju.

U nekih pola godina dolazilo je bar perdesetak potencijalnih kupaca, od kojih je njih nekoliko imalo novac uz sebe. Na sve naše uslove pristanu, odu u obilazak Dubrovnika I nikada se više ne pojave. Jedna mi je gospođa kazala da je vila prelijepa, ali da ona osjeća čudnu jezu u njoj, ted a ipak ne želi da je kupi.

U takvom haoričnom stanju kontakritala sam bijelog maga Adu. On me je sledio; rekao mi je da je sve moje nesreće naručila muževa sestra, jer nikada mene nije željela za snahu.

  • Magija je uzročnik gubitka dvoje djece, magija ima zadaću da vas razdvoji od muža I da vas izludi. Cijela kuća je puna negativnosti – kazao je Adfo ovoj Dubrovčanki, nakon što je otvorio tarot, izanalizirao numerološki njenu sudbinu, uradio astrološku kartu… Još je dodao da vilu dijelimo sa duhovima i da su oni vladari ove kuće.

Dva puta je Ado odlazio u Dubrovnik I “čistio” dubrovački “ukleti dvorac” od magije. Urađene su zaštite za dom, te obavljeni rituali za ljubav I blagostanje u porodici.

  • Iskreno nisam bila preveliki optimista. Ali, vrijeme I događaji u naredna dva mjeseca su me demantirali. MOj muž se vratio iz pomorskog svijeta, predložio da se ne rastajemo, da ne prodajemo kuću, a da usvojimo dijete, ako ga ne budemo imali. Moja zaova, njegova sestra, se ne javlja nikako. Čumemo, odselila je na Hvar….

Komentari

komentara