Šokantne tvrdnje naučnika o životu poslije smrti: SAD ĆE GA HODŽE I POPOVI PROGLASITI SOTONOM

Ljudi se od pamtivijeka bave pitanjem šta će im se dogoditi nakon smrti. Neki se raduju nebu, drugi se plaše pakla, a treći se nadaju da se neće pretvoriti u bubu. Ali najnovije je odgovor na nauku. Pa, šta nas čeka poslije smrti? Vjerovatno ništa.

Postoji li život poslije smrti? Jedan naučnik je odlučio da odgovori na vjekovno pitanje, koje pokreće misterioznu maglu natprirodnog. A rezultat? Ne, ne očekuje vas ni pakao ni raj, ni reinkarnacija ni ovaj, ni onaj sveti sa grubom knjigom u kojoj su zapisani vaši grijesi.

Zaključci kosmologa i fizičara Seana Karola nisu toliko iznenađujući. Tvrdi da život poslije smrti fizički jednostavno nije moguć, piše portal Unilad.

Karol je profesor na Kalifornijskom institutu za tehnologiju i svoju tvrdnju potkrijepio je naukom. Objasno je da jednostavno nismo opremljeni za život poslije smrti. Svoju tvrdnju zasnovo je na kvantnoj teoriji polja koja vrlo jednostavno kaže da postoji po jedno polje za svaku vrstu čestice, bilo da je riječ o fotonu, elektronu ili bilo čemu drugom.

“Teorija da će neki oblik svijesti opstati i nakon smrti i raspadanja našeg tijela u atome suočava se sa jednom glavnom preprekom. Zakoni fizike koji prate naš svakodnevni život dobro su poznati i razumljivi. A u okviru tih zakona, apsolutno je nemoguće jer su nam u mozak sačuvane neke informacije nakon što umremo – rekao je Karol.

Međutim, ne postoje „duhovne čestice” ili „duhovne sile” koje mogu odvojiti svijest od ljudskog tijela. Ako se svijet zaista sastoji samo od atoma i poznatih sila, nema apsolutno nikakve šanse da bi duša preživjela smrt tijela.

Dakle, ako prema Karolu želimo da vjerujemo u život poslije smrti, trebaju nam fizički zakoni izvan standardnog modela koji se koristi.

error: Content is protected !!