ŠOKANTAN SLUČAJ: Sestra mi je htjela preoteti muža da bi ona umjesto mene ostala u Norveškoj!

vidoviti-adoAldina i Amer M. iz Norveške bili su dugo u braku, oko 17 godina. Imali su dvoje djece, dvije kćerke. Solidno su živjeli i maltene nisu mogli da dišu jedno bez drugoga. Velika je ljubav vladala među njima sve dok Aldina nije stupila u kontakt sa mlađom sestrom Sanelom koja je bila u Švedskoj. Pošto Sanela nije imala papire, morala je napustiti Švedsku – nova je priča koja nam stiže iz prakse Dobojlije, Ade vidovitog.

Priču nam dalje pripovijeda Aldina.

– Moja sestra tada stiže u Norvešku kod nas. Mjeseci prolaze, a mi joj ne uspijevamo naći muža da se uda kako bi i ona dobila papire. Uz sve to, sanela postaje vidno ljubomorna na moj život. u naš harmonični dom unosi nervozu. Svađe. Toliko je bila negativna da sam se ja sa mužem počela svađati svakodnevno iako nikad do tad nismo bili takvi.

– Uglavnom, kad sam uvidjela da to tako više ne ide, odlučujem sestru poslati za Bosnu dok joj ne nađem nekog da je oženi zbog papira. Kad je Sanela to čula, nije joj bilo pravo.

– Odlučuje rasturiti moj brak. Odlučuje mi muža uzeti. Nalazi crnog maga i traži od njega da joj u veoma kratkom roku pomogne u naumu. Žurilo joj se jer su joj dani u Norveškoj bili odbrojani.

– Crni mag pristaje. Nabacuje nam vlašku magiju preko slika i odjeće koju mu Sanela odnosi.

– Magija je brzo djelovala. Preko noći se ja i Amer otuđujemo. Svađamo se, tučemo. On mi govori da me ne voli. Da me mrzi i da je spreman na razvod.

– U svemu tome, ja ne znam da smo pod magijom ali vidim da Sanela likuje nad našim nevoljama. Sumnjam na magiju. Zovem vidovitog Adu da ga pitam šta se dešava i da li je moguće da nama vlada crna magija. Ado uzima naše podatke i otvara nam zvijezde. Odmah mi otkriva da smo žrtve crne magije i to vlaške. Skoro napravljene. Otkriva mi da je u pitanju bliska osoba i da sam ja nazvala u pravo vrijeme, dok nije došlo do rastave braka.

– Ado mi tada nudi svoj rad na daljinu koji traje 49 dana. Kazuje mi zatim da Sanelu pošaljem u hotel, što dalje od sebe. Čim je Ado krenuo s radom, i moj muž se osvijestio. Progledao. Rekao je da je malo falilo da izgubi brak i da nije mogao vjerovati da se počeo zaljubljivati u moju sestru. Uglavnom, kad je Ado završio svoje rituale, Sanela napušta Norvešku. Od stida nam nije mogla u oči pogledati. Ado je uništio jedno veliko zlo…

ado-nova-reklama