Sok od sirovog krompira za lijepu i zdravu kožu lica

Da bi dobili ovu masku, narendajte jedan krompir srednje veličine, a zatim ga dobro iscijedite da se dobije što više soka.

U sok od krompira dodajte 2 kašike gline za spoljašnju upotrebu i miješajte dok se ne dobije fina pasta. Masku za lice od krompira nanesite na prethodno očišćeno lice i ostavite dok se potpuno ne osuši, a potom je isperite hladnom vodom. Nakon toga na lice nanesite odgovarajuću kremu za masnu kožu.

Ponavljajte postupak jednom do dva puta sedmično. Krompir u kombinaciji sa glinom uklanja sve nečistoće i višak masnoće sa površine kože.
MASKA OD KROMPIRA ZA LIJEPE RUKE  

Za ovu masku je potrebno da oljuštite i isjeckajte na kockice jedan krompir srednje veličine, a zatim da ga skuhate u vodi  u koju ste dodali dvije kašike mlijeka. Potom ga procijedite, propasirajte i dodajte dvije kašike alkohola, pa miješajte sve dok se ne dobije fina pasta. Nekoliko puta u toku dana umasirajte u oprane ruke i ostavite da djeluje najmanje 20 minuta. Nakon ovih tretmana koža ruku će biti meka i bijela. Pastu čuvajte u staklenoj tegli u frižideru.