SOK OD PARADAIZA LIJEČI BOLESTI SRCA, NAR – PANKREAS, A DINJA SMIRUJE ŽIVCE

Da li se u paradajzu krije lijek za bolesti srca, koliko sok od hrena pomaže kod nadutosti i vodene bolesti, može li se gastritis izliječiti…
SOKSOK OD PARADAJZA

Svjež sok od ove biljke stimuliše rad srca, sprječava stvaranje kamena u bubrezima i mokraćnim kanalima. Sprema se jednostavno. Dovoljno je da jedan do dva paradajza stavite u blender i u dobijenu smjesu dodate čašu obične vode. Razmutite i popijete.

SOK OD HRENA

Ova biljka sadrži jaka eterična ulja, pa se primjena i uzimanje preporučuje uz sok od limuna.

Masu od hrena (150 grama) izmiješajte sa sokom od jednog do dva limuna. Uzimajte dva puta dnevno po jednu kafenu kašičicu.

SOK OD NARA

Ovaj napitak jača organizam, a odličan je i za varanje i rad pankreasa. Koristi se i kod malokrvnosti.

Očišćen nar izmiksati, piti tri čaše dnevno, tokom dva do četiri mjeseca.

SOK OD GREJPFRUTA

Pomaže kod visokog krvnog pritiska, rada jetre, varenja…

Uveče pred spavanje popiti po pola čaše ovog soka. Pravi se jednostavno — u sokovniku ili blenderu. Dobar je i za podsticaj apetita.

SOK OD GROŽĐA

Koristi se kod iskašljavanja i za izazivanje znojenja, a pomaže i kod kostobolje.

Jedan kilogram grožđa (crnog i bijelog) dobro oprati, izmiksati. Dodati u smesu pola litre vode i uzimati tri puta dnevno.

SOK OD DINJE 
Ova biljka sadrži dosta šećera, pa dijabetičari treba pažljivo da je koriste. Inače je melem za nervni sistem. Dinju očistiti, isjeći na kocke i usitnini u blenderu. U dobijenu smjesu dodati pola litra vode. Uzimati ujutru na prazan stomak po jednu čašu.