Šok na sahrani Ivanke Čukljek: Na posljednjem oproštaju u kovčegu se nalazila druga žena, upola lakša od Ivanke!

Na sahrani otkriveno da su zamijenili mrtve žene: Katicu lakšu 40 kilograma smjestili u Ivankin kovčeg

Da nisu odlučile otvoriti kovčeg dvije zagorske porodice bi oplakivale neke nepoznate žene. Vjerovatno, bi tako ih i sahranili, podigli im nadgrobne spomenike, te ih redovno obilazili i palili im svijeće.

Na sahrani je otkriveno da su zamijenili mrtve žene: Katicu lakšu 40 kilograma smjestili su u Ivankin kovčeg. Na tijelo žene navukli su odjeću 40 kilograma lakše pokojnice.

“Kad smo u mrtvačnici otvorili kovčeg, samo što se nismo onesvijestili. Unutra nije bila naša majka nego nepoznata žena – u šoku su ispričali Ivan i njegova sestra Branka iz Belca kraj Zaboka.

Na tamošnjem groblju su trebali da sahrane majku Ivanku Čukljek (80). Ona je preminula tri dana ranije, a porodica je došla u mrtvačnicu kako bi se poslednji put pozdravili s njom.

“Kovčeg je bio naš, ali u njemu pogrešno tijelo, obučeno u odjeću naše majke, a da sve bude još gore, pokojnica iz kovčega je bila upola lakša od naše majke, pa je “plivala” u njenoj odjeći- zgroženo priča porodica.

Oni su odmah alarmirali bolnicu, ali tu je tek uslijedio šok- rekli su im da pokojna Ivanka Čukljek nije kod njih i da oni nemaju nijednu mrtvu ženu u svojoj mrtvačnici!

Oni su o svemu obavijestili policiju, koja je ubrzo uspjela da riješi ovu morbidnu zbrku. Tijelo pokojne Ivanke je nađeno u Mihovljanu u kovčegu Katice Plukavec (86), a kako njena porodica nije otvarala kovčeg, nisu ni znali za zamjenu.

“Mojoj majci su stavili maramu koja nije njena i navukli joj odjeću žene koja je lakša 40 kilograma. Pa kako niko nije primijetio da nešto nije u redu?! Tužićemo bolnicu – ljuti su Čukljekovi.

Iz bolnice su poručili da će se utvrditi ko je odgovoran za zamjenu pokojnica, da li je kriva bolnica ili pogrebna preduzeća koja preuzimaju tijela i oblače ih. (aura.ba)