Sočno jelo: SLOŽENAC SA POVRĆEM I PILETINOM

Ukusan ručak za cijelu porodicu. Napravite nešto što do sada niste, a to je složenac sa povrćem, heljdom i pilećim mesom. Veoma je sočno, ali kada se ovakvoj kombinaciji doda sir koji se topi onda je ukus nezaboravan. Uz domaći hljeb i salatu po vašem izboru imate jelo za 2 dana, koje ne gubi na ukusu ni sutradan.

Sastojci: 2 crna luka, 2 mrkve, 350 g heljde, 200 g tvrdog sira, 2 bataka, 600 ml vode

Priprema:
Crni luk isjeckajte, pa propržite. Zatim mu dodajte i rendanu mrkvu. Kada se sve to isprži, složite u tepsiju. Preko dodajte sjeckane batake koje ste začinili po želji, a zatim i opranu heljdu. Sipajte preko ključalu vodu ravnomjerno, pokrijte folijom.

Pecite na 180°C nekih 30-40 minuta. Zatim izvadite i pospite rendanim sirom, pa vratite u rernu na još 10 minuta. Smanjite toplotu na 160°C.