SNJEŽNI MJESEC ĆE U NEDELJU OBASJATI NEBO: EVO NA ŠTA UPOZORAVAJU ASTROLOZI I NA KOJA 4 ZNAKA ĆE NAJVIŠE UTICATI!

Februarski pun mjesec tradicionalno je poznat kao Snježni ili gladni mjesec jer se tokom njega često mogu vidjeti najsnježnije snježne padavine, a dolazi pred kraj zime kada se oskudjeva hranom.

Supermjesec će se pojaviti na nebu ovog vikenda, sa najvećom vidljivošću u 9. februara u ranim jutarnjim satima.

  • Mjesec će biti pun oko tri dana, od petka uvečer do ponedeljka ujutro, te će biti vikend punog Mjeseca – rekao je Gordon Džonston iz NASA.

Mjesec je pridjev snježni dobio po mjesecu februar, za koji se očekuje da je mjesec sa najviše snježnih padavina u godini.

Sjajniji i veći Mjesec nego što je to uobičajeno, slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je kako su drevni narodi upravo lunarni ciklus umesto Sunčevog koristili za obilježavanje sezonskih promjena.

Šta nam astrološki donosi Snježni mjesec?

Astrološki značenje je nastalo 1979. godine zahvaljujući astrologu Ričardu Noleu.

Astrolozi vjeruju da je ovaj prirodni fenomen odlična prilika da zbacimo sa sebe nepotrebni teret jer će nam uticaj Snježnog mjeseca pomoći da donosimo prave odluke.

U ovom smislu na pun Mjesec simbolizuje dušu. Smatra se da prenosi energiju do Zemlje koju je na svome putu ”upio” od Sunca. Mjesec nam zato daje osjećaj o prisutnosti energije, a kako Sunce i Mjesec zajedno upravljaju menama na Zemlji, daju nam i osjećaj sigurnosti.

U skladu sa tim, sa astrološkog aspekta Mjesec podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu. S obzirom na to da je za ovo prisutna jaka energetska predispozicija, potrebno je preuzeti kontrolu nad ovim procesom kako bismo sa sigurnošću odbacili neželjene stvari.

Riječ je o periodu pretjerivanja sa osjećajem krivice i samokritičnosti.

Astrolozi smatraju da bi trebalo obratiti pažnju na moguće prevare. Ali, Snježni Mjesec može da nam osvjetla put i olakša donošenje odluka, te nas oslobodi nekih iluzija, bilo da su u pitanju ljubavne ili poslovne.

Uticaj ovog perioda najviše će osjetiti osobe rođene u znaku Djevice, Ribe, Strelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mjesec u ovim znacima.