Snežana Rothmair, godinama se borila sa najtežim ženskim oboljenjem: TINKTURE TRAVARA JASMINKA ŠARIĆA SU ME VRATILE U ŽIVOT

Snežana Rothmair, je bosanske gore list. Rodom je iz Srpca, ali godinama živi u Njemačkoj, gdje je sretno udata. Pedeset joj je godina, mada po izgledu djeluje puno mlađe. Priznaje da joj rijetko ko vjeruje kada kaže da je zakoračila u šestu deceniju.
„A da ste me vidjeli prije tri godine, sažalijevali biste me. Baš sam bila propala – kaže na početku razgovora Snežana.

18 kemoterapija
Ona danas živi život punim plućima. I ta mladolikost koju mnogi primjećuju, kaže, rezultat je njenog zdravstvenog stanja. Pobijedila je rak dojke, krvan slika je sjajna, nema tragova raka. Medsicinski nalazi su uredni, ljekari prezadovoljni. Prije pola godine vratila se na posao, a dvije i po godine je provela na bolovanju.

„Duša mi pjeva. Ja sam presretna žena – kaže Snežana.

Njene tegobe počele su prije nešto više od tri godine kada je slučajno napipala ispod pazuha kvržicu, a ubrzo nakon toga biopsija je pokazala da je to karcinom. Bio je to za nju veliki šok. Pribojavala se da će joj odstraniti dojku

“Odstranili su samo zahvaćene dijelove, pa su me uputili na kemoterapiju i zračenje. Propisana mi je i posebna medikamentna terapija. Od svega toga imala sam veoma burne reakcije i nuspojave. Ukupno sam imala 18 kemoterapija. Teško sam je podnosila, a najgore mi je bilo što sam ostala bez kose. To je za svaku ženu šok, a za mene je na momente značilo – smrtnu presudu – prisjeća se tih bolnih trenutaka.

„Puca“ od zdravlja
Podnosila je Snežana sve to relativno dobro, ali je psihički na momente tonula, pribojavala se novog „divljanja“ raka. Kaže, lijegala je i ustajala s velikim upitnikom u glavi hoće li se karcinom vratiti ili ne.
Na nagovor rodbine iz Srbca, koja joj je preporučila travara Jasminka Šarića, prije 15 mjeseci se zaputila s medicinskim nalazima u Orašje.

„Nisam imala šta izgubiti jer farmakološki lijekovi nisu davali željene rezultate, pa sam odlučila da pokušam i sa prirodnim terapijama. Rekla sam to svojim doktorima, oni nisu imali ništa protiv. Počela sam koristiti tinkturu od medvjeđeg luka za čišćenje organizma, a imelu za rast kose. Jednu sam pila ujutro, drugu naveče… – otkriva nam naša sagovornica..

Nije preskočila ni jedan dan Jasminkove terapije, a iz mjeseca u mjesec se osjeća sve zdravija, ispunjenija i poletnija. Prije pola godine, nakon 30 mjeseci bolovanja, vratila se na posao. Medicinski nalazi su sjajni.
„Ja vam se sada osjećam, a i izgledam ljepše nego što sam bila prije bolesti. Mislim da sve mogu zahvaliti tinkturama Jasminka Šarića i mom zdravijem načinu življenja i ishrane. Taj momak mi je vratio zdravlje, vratio mi je volju za život, a to je kod žena s karcinom dojke najvažnije – kazala nam je Snežana.

O travaru Jasminku Šariću iz Orašja, koji u svojoj biljnoj apoteci priprema tinkture, meleme i čajeve za brojne zdravstvene tegobe stižu hvalospjevi sa svih strana. Svi se slažu da su njegove biljne terapije veoma učinkovite!
Duga je lista oboljenja i stanja za koje postoji lijek u Jasenkovoj biljnoj apoteci – od nervne rastrojenosi, preko ženskih bolesti, srčanih tegoba, kostobolje, reume, išijasa, pa do onih najtežih, pred kojima je i zvanična medicina nemoćna. Ima tinkture, kreme, čajeve za sve boljke današnjice.

KOntakt telefon travara Jasminka Šarića je 064 445 05 72 ili 063 148 507. Pozivni broj za BiH je 00387.