Snežana Đurišić za „Auru“ otkrila: Silvana i Tito su mi bili podrška na početku karijere

Ja sam živela u Kraljevu, ali sam imala sreću da me kao mladu i talentovanu pionirku pozovu da pevam zajedno sa Zoranom Lekovićem na Titovom rođendanu u Domu omladine. Zajedno sam s Titom sekla rođendansku tortu. U razgovoru me je pitao šta bih volela da budem kad porastem. Ja sam odgovorila da bih volela da budem pevačica i da bih volela da upišem srednju muzičku, ali da neću moći zato što te škole nema u Kraljevu.

Nakon što je na FB stranici Silvana Zilha Armenulić, koju vodi novinar Ekrem Milić, objavljena fotografija slavne pjevačice u društvu djevojčice, koju su prepoznali fanovi kao Snežanu Đurišić, priča o ovoj fotografiji kremnula je na put po bivšoj Jugoslaviji.
Kurir je postavio pitanje “Ko je devojčica pored slavne Silvane”, a admin Silvanine strane je u međuvremenu stupio u kontakt sa Snežanom Đurišić. Vidno raspoložena nakon sjajnog koncerta u beogradskom Sava centru, povodom jubileja 40 godina na estradi, Snežana je za portal aura.ba kazala:

„Hvala za ovu fotografiju. Rado se sećam tih trenutaka. Nastala je u beogradskom Domu sindikata 1971. godine. Silvana tada velika zvezda, a ja devojčica, koja sanja da bude velika kao ona. Imala sam petnaestak godina. I već sam imala snimljenu ploču iza sebe, neke festivalske nastupe, tek se upisala u srednju muzičku školu… Puno su mi značili njena podrška i saveti u tim godinama – priseća se tih vremena legendarna umjetnica, a onda nastavlja da veze priču o Silvani:

„Bila je i ostala velika dama, neprikosnovena i neponovljiva. Pozitivna žena u svakom pogledu, odličan pevač!

Zanimljivo je da Đurišićka, prisjećajući se svojih početaka, uz spominjanje Silvane, koja joj je bila podrška, te Radmile Trifunović iz Radio Beograda, posebno poglavlje u svojoj biografiji posvećuje Josipu Brozu Titu. Kaže, on je kao pionirku primijetio i sve njene želje ispunio:

„Ja sam živela u Kraljevu, ali sam imala sreću da me kao mladu i talentovanu pionirku pozovu da pevam zajedno sa Zoranom Lekovićem na Titovom rođendanu u Domu omladine. Zajedno sam s Titom sekla rođendansku tortu. U razgovoru me je pitao šta bih volela da budem kad porastem. Ja sam odgovorila da bih volela da budem pevačica i da bih volela da upišem srednju muzičku, ali da neću moći zato što te škole nema u Kraljevu.

“On me onda priupita gde mi tata radi, i ja mu sve to ispričam, rekla sam čak i broj vojne pošte u kojoj je tata radio. To je bio maj mjesec, a mi smo već u septembru živeli u Beogradu. Meni je tata posle pričao da su samo došli i rekli: „Đurišiću, pakuj se, seliš se u Beograd.”

Sudbina je htela da mi dolaskom u Beograd prva podrška na estradi bude Silvana – kazala je za aura.ba portal Snežana, otkrivši ove, javnosti do sada nepoznate podatke iz svoje biografije. Inače, zahvalnost za ovu fotografiju dugujemo mlađanom Đorđu Stankoviću, fanu Silvane Armenulić. (aura.ba)

Komentari

komentara