Smrtonosni signali tumora: Zamagljen vid i konstrikcija zjenice, gojaznost i smanjen libido!

Piše: prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Poremećaji uzrokovani štetnim zračenjem nastalim u blizini tornjeva mobilne telefonije potvrđeni rezultatima istraživanja naučnika širom svijeta

Ljudsko tijelo posjeduje svoj delikatni i osjetljivi električni sistem, koji se veoma lako remeti sa mnogim od elektromagnetnih frekvencija kojima smo okruženi i koje svakodnevno prodiru u naša tijela. Jedna od opasnosti iz naše okoline su i tornjevi – emiteri signala za mobilne aparate

1. Glavobolja, mučnina, oslabljena koncentracija

Holandska studija je izložila 36 osoba elektromagnetnom zračenju sličnom onome sa baznih stanica mobilne telefonije, a koje je bilo unutar opsega količine zračenja koje je po uputama vlade „neškodljivo“. Većina njih je prijavila „veoma loše učinke na zdravlje i raspoloženje“ uključujući mučninu, glavobolju, kao i pogoršano pamćenje, brzinu reakcije i koncentraciju.

2. Zamor, depresija, gubitak pamćenja i umanjen libido

Tim francuskog nacionalnog instituta za nauku je anketirao više od 500 osoba koje žive u blizini tornjeva mobilne telefonije. Tim je pronašao da su kod ispitanika koji žive na razdaljini oko 300 metara značajno povećani slučajevi glavobolje, poremećaji sna i zamor. Problemi su se pogoršavali kod onih koji stanuju bliže tornjevima. A kod onih koji borave u objektima na udaljenosti od oko 100 m od predajnika mobilne telefonije registrovani su slučajevi razdražljivosti, depresije, gubitka pamćenja, vrtoglavice, smanjenog libida, gubitka apetita i mučnine.

3. Zamagljen vid i konstrikcija zjenice

U Australiji ljekari su prijavili slučaj čovjeka koji je slučajno bio izložen visokim nivoima radijacije sa tornja mobilnih telefona u periodu od oko 2 sata. Posljedica toga je bila jaka dugotrajna glavobolja, zamagljen vid, konstrikcija zjenice i mnoge druge abnormalije trigeminalnog oftalmološkog živca. Trebalo mu je 6 mjeseci da bi mu se vid poboljšao.

4. Smanjen broj spermatozoida

Studija mađarskih naučnika pokazuje da elektromagnetno zračenje mobitela i blizina tornjeva mobilne telefonije može reducirati broj spermatozoida za čak 30%. Istraživači jednog mađarskog univerziteta su izjavili da muškarci koji aktivno razgovaraju na mobitel i koji su uz to izloženi štetnom zračenju predajnika mobilne telefonije, imaju prosječan broj spermatozoida oko 59 miliona po mililitru (ml) sjemene tekućine, za razliku od muškaraca koji nisu izloženi toj vrsti zračenja, a koji imaju 83 miliona po mililitru. Studija dalje kaže da nošenje mobitela na pojasu ili u džepu, čak i kada je na standby-u, može negativno djelovati na broj spermatozoida, njihovu pokretljivost i preživljavanje.

5. Dezorjentisanost ptica

Švicarska organizacija za ispitivanje ptica je načinila istraživanje u kojem je utvrđeno da golubovi koji inače lako mogu pronaći svoju destinaciju čak i sa razdaljine od 700 milja,  postanu dezorjentisani kada se nađu u blizini tornjeva koji emituju signal za mobitele. Također je ustanovljeno da izlaganje štetnom zračenju prisiljava golubove da lete mnogo niže nego što su to prije činili.

6. Gojaznost

Istraživači iz Japana su napravili testiranje pomoću kojeg su otkrili vezu između elektromagnetnog zračenja i gojaznosti. Primijetili su da nakon izlaganja mikrovalnom zračenju, poput onog koje se koristi u mobilnoj telefoniji, dolazi do naglog pada noradrenalina i dopamina, a također i do smanjenja adrenalnog epinefrina – a što sve, na kraju, uzrokuje pojavu gojaznosti kod ljudi.

7. Ozbiljna hronična oboljenja kao što su srčani udar i rak

Grupa naučnika i ljekara iz SAD je predočila dokaze o dramatičnom povećanju ozbiljnih i hroničnih oboljenja kod ljudi koji su izloženi velikim količinama elektromagnetnog zračenja, a naročito kod osoba koje borave ili rade u neposrednoj blizini baznih stanica za emitovanje signala mobitela. U ova oboljenja spadaju: nagle promjene krvnog pritiska, srčani i moždani udari sve više i kod mlađih osoba, degenerativna moždana oboljenja poput Alzhajmerove bolesti i epilepsije, leukemija, tumori i rak mozga. Također američki institut za zdravstvo otkriva da broj slučajeva raka koji se dijagnoziraju svake godine raste brže od sveukupnog broja populacije.

Kao posljedica ovih istraživanja, u mnogim zemljama danas tornjevi mobilne telefonije su zabranjeni u školama. Za to su najzaslužniji roditelji djece kod koje je neposredno nakon postavljanja tornjeva mobilne telefonije dolazilo do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Najbolja i najsigurnija zaštita kod opasnih zračenja mobitela i tornjeva je cedar ploča. Opširnije informacija možete dobiti na web adresi: www.cedar-neutralizer.com.ba ili putem telefona 061 320 726

Elektromagnetna radijacija – direktan uzročnik raka

Jedan američki ljekar je pronašao da elektromagnetna radijacija povećava količinu HSP (Heat Shock Protein) proteina u ćelijama, što rezultira povećanim potencijalom za razvoj tumora, povećanom stimulacijom metastaza ili širenja rak-ćelija, direktnim razvojem raka i smanjenom djelotvornošću lijekova za liječenje raka. Također je ustanovio da mikrovalni talasi, poput onih iz mobitela, mogu otvoriti krv-mozak barijeru (blood-brain barrier) dozvoljavajući štetnim hemikalijama, virusima i bakterijama da prodru u mozak što uzrokuje bolesti poput demencije i tumora mozga.

Sutro Toranj u San Francisku

Jedan od poznatih istraživača štetnog zračenja iz Novog Zelanda je istraživao slučajeve karcinoma u okolini čuvenog Sutro tornja u San Francisku u periodu od 1937. do 1988. godine. Sutro toranj je sadržao antene koje su emitirale FM (55 kW), TV (616 kW) i UHF (19 MW) signale po prilično velikoj površini. Rezultati istraživanja su otkrili veliki broj oboljelih od teških bolesti među stanovništvom koje je živjelo u dometu zračenja. Većina od oboljelih su bila djeca od kojih je 49% oboljelo od leukemije, 26% od raka mozga, a kod 25% se radilo o limfomima. Broj oboljelih se smanjivao sa većom razdaljinom od tornja, mada je i dalje postojao rizik, čak i na 3 km, gdje je elektromagnetno polje bilo 1 µW/cm2.
(aura.ba)