Smokve uklanjaju kurje oči , njeguju i štite kožu

Jeste li znali da smokva sadrži enzime za razlaganje bjelančevina koji pomažu u uklanjanju neželjenih kožnih izraslina, pa tako i kurjih očiju? Ako se borite s kurjim očima, svježu smokvu prerežite i unutrašnjim dijelom stavite preko kurjeg oka te ostavite da djeluje preko noći. Ujutro smokvu uklonite, a stopalo uronite u vruću vodu na desetak minuta. Nakon otprilike sat vremena pokušajte ukloniti kurje oko. Trebali biste ga moći prilično lagano ukloniti, no ako ipak ne možete, postupak ponovite oko pet puta, dakle tokom pet noći, jer je ponekad potreban intenzivniji tretman.


Uz pomoć smokvi ćete s lakoćom ukloniti i virusne bradavice koje se javljaju na rukama, prstima, vratu, licu i ispod pazuha. Kad se odlomi list smokve s drveta ili sam plod, vidjet ćete bijeli sok ili mlijeko s kojim je najbolje mazati bradavicu dva puta na dan. Imate li bradavice na stopalima, namačite ih u toploj vodi zasićenoj morskom solju. Nakon što omekšaju, lagano ih rašpajte kamenom za pete ili kamenom plavcem kako biste skinuli rožnati sloj. Potom na bradavice stavljajte obloge od soka mlade smokve i ostavljajte ih da djeluju preko noći. Postupak ponovite dok bradavice ne nestanu, a uz pomoć pečenih ili kuhanih svježih smokvi u mlijeku se možete riješiti čireva te gnojnih upala na koži. U tom slučaju ih samo direktno stavite na čir te ostavite da djeluje preko noći. Ponavljate koliko je potrebno.

Smokve su odlične i za druge probleme s kožom, kao i za održavanje relativno zdrave kože zdravom i lijepom. Napravite piling za lice i usne od smokve tako da vilicom napravite pastu od tri svježe smokve i jedne žlice jogurta te tu smjesu potom nanesite na lice. Umasirajte je i ostavite na koži 15 do 20 minuta. Kad se osuši, isperite mlakom vodom i riješite se akni na prirodan način. Istu pastu možete nanijeti na usne kako biste se riješili ispucalih usana i mrtvih stanica. Protiv starenja kože općenito koristite mliječni sok koji se nalazi u granama i listovima smokve, dok umjesto skupih krema, kako biste imali lijepu toniranu kožu, upotrijebite pastu od mljevenih zobenih pahuljica, izgnječene svježe smokve i sušenog đumbira.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!