Šminkerka holivudskih zvijezda otkriva kako u par poteza izbrisati umor sa lica

 Nakon neprospavane noći, izlaska ili izloženosti stresu lice prvo “strada”. Tu se vidi prvi tragovi umora, ali srećom, danas postoji mnogo proizvoda i aparata koji vam mogu pomoći da zablistate i da za nekoliko minuta djelujete kao da ste umjesto tri spavali sedam sati.

Šminkerka holivudskih zvijezda, Lisa Mongomeri, otkriva 3 ključna koraka do blistavog izgleda koja provjereno pale:

1. Hidratacija

Za početak, prije nego što krenete na spavanje – nahranite kožu. U posljednje vrijeme pažnju posvećujemo serumima, ampulama i uljima, a zaboravljamo moć koju ima obična noćna krema. Koristite onu sa retinolom, koji dokazano zaglađuje kožu i umanjuje tamne kolutove oko očiju tako što podstiče proizvodnju elastina i kolagena.

2. Kockice leda su spas

Jutarnji umor se najpre primijeti na očima. I zato iz spavaće sobe pravac u kuhinju. Uzmite dvije kocke leda, pa ih par minuta držite na očnim kapcima kako biste smanjili naduvenost.


3. Zeleni korektor i rumenilo čine čuda

Moć šminke u situacijama kad izgledamo loše ne smijemo da zanemarimo, čak na nju treba najviše i da računamo.

Prvi korak je korektor. U ovom slučaju birajte onaj u zelenoj boji. Neka bude tečan, umjesto stika. Koristite laganije pudere. Uprkos uvreženom mišljenju, kad djelujete umorno, nije vam potrebna jača već laganija šminka. Ne preskačite rumenilo, nanestite ga i na kapke kako biste postigli svježiji izgled. Izbjegavajte crne krejone i ajlajnere, a obavezno namažite maskaru.

error: Content is protected !!