Smijete li pogledati ovaj video: U tajnoj bazi drže mrtve i žive izvanzemaljce?

Raymond Szymanksi, umirovljeni inženjer američkog Air Forcea u javnost je izašao sa šokantnim tvrdnjama – kako je američka vojska u posjedu mrtvih tijela izvanzemaljaca, ali i još uvijek živih – koje proučavaju već desetljećima. Szymanksi je 39 godina radio za Zračne snage, a tvrdi kako su izvazemaljci u bazu Wright-Patterson u Daytonu, Ohio, dovedeni nakon pada NLO letjelice 1947. u Roswellu, prenosi Daily Mail. Kaže kako pouzdano zna da su neki od izvanzemaljaca bili živi, i to godinama nakon što su ih “uhvatili”, a njegov mentor mu je rekao o sustavu tajnih tunela u kojima se oni nalaze.

Roswell “Jesi li čuo za naše izvanzemaljce?”, s tim je pitanjem mentor započeo tu temu tijekom prvog tjedna Szymanksiovog rada u bazi. Osim toga, rekao mu je da se u bazi nalaze i razni uređaji iz broda izvanzemaljaca. Njegova priča potvrđuje teoriju o padu izvanzemaljaca u Roswellu u koju brojni teoretičari zavjera vjeruju. Dana 8. jula 1947. godine nedaleko od jedne farme u Roswellu usred jake oluje srušio se neobični predmet.

Vlasnik farme pronašao je čudne metalne ostatke tog predmeta. “Bili su nalik na foliju, ali kad bi je zgužvali, vratili bi se u u prvobitni oblik’, rekao je sin vlasnika farme. Sve više sumnji pojavilo se kad se američka vlada, nekoliko sati nakon prvobitne izjave u kojoj su rekli da se srušio “leteći tanjur”, obratila javnosti rekavši kako se zapravo srušio meteorološki balon.

Priča je dugo uspjela ostati zataškana, ali 1978. vojnik Jesse Marcel, koji je sudjelovao u prikupljanju ostataka letjelice, u jednom je intervjuu rekao kako je priča o meteorološkom balonu bila samo pokriće nakon čega su krenule brojne teorije zavjere. Sumnje su se povećale kada je Walter Haut, suradnik za odnose s javnošću Vojnog aerodroma u Roswellu, priopćio da je nađen “leteći tanjur”. Haut je na samrti priznao da je priča o meteorološkom balonu služila da se zamaskira slučaj i tvrdio je da je vidio vanzemaljce.

1994. godine američke zračne snage objavile su izvještaj o tom incidentu rekavši kako su pronađeni ostaci pripadali balonu koji je bio dio projekta kodnog imena MOGUL iza kojeg se skrivala namjera špijuniranja Rusa i njihovog nuklearnog programa. Što se tiče groteskno deformiranih bića koje su vidjeli brojni svjedoci, američke snage tvrde kako se zapravo radilo o lutkama koje su se koristile za testiranje projekta. I 70 godina kasnije misterij se nastavlja…/express.hr/