Smiješno, ali učinkovito: Trik za viralne objave na Instagramu

instagramU posljednje vrijeme veliki broj korisnika Instagrama, a pogotovo korisnika sa stotinama hiljada i miliona pratitelja u svojim objavama kao mjesto u kojem se nalaze označavaju Singapur.

Iako još nikom nije jasno zašto, čini se kako objave s oznakom “Singapore, Singapore” brzo postaju viralne te ako na Instagramu pretražujete fotografije objavljene uz geo oznaku Singapore, primijetit ćete da veliki broj tih fotografija uopće nije snimljen u toj zemlji, već se na taj način pokušava povećati doseg objave.

 Neki od korisnika s milionima fanova poput King Bacha, Logan Paula, Dana Bilzeriana i drugih prilikom objava fotografija označavaju kako se nalaze u Singapuru te se na taj način, navodno, njihove objave prikazuju u vrhu korisničkog feda i pri vrhu prilikom pretraživanja objava na ovoj društvenoj mreži.

Tako je naprimjer Christian Collins kojeg na Instagramu prati skoro četiri miliona ljudi uz fotografiju snimljenu u Disneylandu stavio geo tag kao da je u Singapuru, a brojni su slični primjeri tagiranja u ovoj zemlji, pogotovo među zvijezdama Instagrama.

– Držiš Singapur do dvanaest sati, a onda promijeniš geo oznaku. Smiješno je i glupo, ali je učinkovito. Nisam siguran zašto, ali… “Singapore, Singapore” objave prolaze bolje. To je sto posto potvrđeno- rekao je u razgovoru s novinarkom “Mica” jedna neimenovani popularni korisnik Instagrama koji u svojim objavama također koristi trik sa Singapurom.

Novinari tehnoloških medija kontaktirali su Instagram i upitali ih za komentar vezan uz objave s oznakom Singapore, no iz ove kompanije još nisu dobili odgovor. Ako upisivanje oznake Singapore zaista povećava doseg objava na ovoj mreži, pitanje je odnosi li se on samo na korisnike s puno pratitelja ili i na “obične” korisnike – novinarka “Mica” nije primijetila nikakvu razliku u svojim objavama nakon što je stavila ovu geo oznaku, no zato je dobila dosta pitanja od prijatelja kojima nije bilo jasno zašto se tagira u toj zemlji kada je očito da se trenutno ne nalazi tamo.  (avaz.ba)